Ocon: Udario sam u zid dva puta u svom najbržem krugu

Esteban Ocon zadovoljan je svojim kvalifikacijama, iako nije imao puno povjerenje u svoj bolid, koji je prema njegovim riječima ”plesao” u nekim zavojima.

Momčad Alpinea imala je dobre kvalifikacije, oba su vozača završila u Q3, a u konačnici Ocon je bio bolji od Gaslyja za 0,279 sekunde, te tako ”pobijedio” svog momčadskog kolegu u kvalifikacijama u Džedi.

Unatoč promjenama koje su napravljene na stazi ususret Velike nagrade Saudijske Arabije, Ocon je imao nekoliko bliskih susreta s zaštitnim ogradama tijekom završnog kruga u Q3.

”Još uvijek hvatam zraka jer ovo su bile jako stresne kvalifikacije. Razmaci su toliko mali, količina pritiska i rizika koje morate uzeti ovdje, prilično su impresivni”, komentirao je nakon kvalifikacija Esteban.

”Udario sam u zid dva puta u svom najbržem krugu, u prvom i u posljednjem zavoju. Mislio sam da je to to, mislio sam da sam nešto slomio. Držao sam gas do daske, misleći da će biti u redu. I opet sam se poboljšao… to je bio vjerojatno moj maksimum.”

”Bio sam zadovoljan krugom, zadovoljan kako smo poboljšali bolid od treninga do kvalifikacija jer na trećem treningu bolid se nije osjećao ispravnim na način na koji mi želimo. Nadam se da ćemo se moći boriti protiv drugih bolida sutra”, izjavio je Francuz.

Ocon: Bolid je nestabilan

Unatoč dobrim kvalifikacijama Esteban je rekao da se morao na neki način ”isključiti” iz bolida jer se bolid na stazi nije ponašao kako je on očekivao, prema njegovim riječima bolid je bio jako nestabilan. Uzme li se u obzir to nepovjerenje u bolid, rezultat koji je postavio prilično je impresivan.

”Bilo je zavoja koji su problematičniji od drugih. Nisam mogao stvoriti povjerenje, morao sam se nekako isključiti i ići što brže mogu. Bolid se previše kretao uokolo. Realno, zadnja dva dana se tako ponašao. Zadovoljan sam što su kvalifikacije iza nas.”

”Na trećem treningu sam imao veliki trenutak. Bilo je vrlo blizu onome što se dogodilo Micku prošle godine, također kao i meni prošle godine i sad ponovno u kvalifikacijama. To je trenutak kad se pritišće do krajnjih granica i normalno je da se približite samom rubu, ali ovo je bilo malo previše”, izjavio je Ocon.

Oconov nastup na Velikoj nagradi Bahreina ostao je upamćen po brojnim kaznama. Ovdje u Džedi pokušat će osvojiti svoje prve ovosezonske bodove.

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x