Max: Neće biti lako kao u Bahreinu

Max Verstappen vjeruje da će Red Bull radi konkurencije ipak imati teži vikend na ovotjednoj Velikoj nagradi Saudijske Arabije, unatoč dominaciji na slobodnim treninzima. Nizozemac je bio najbrži na oba slobodna treninga u petak. 

Međutim, usprkos i odličnom početku nove sezone, Verstappen kaže da će imati veliki fokus na Aston Martin, Ferrari i Mercedes cijelog ovog vikenda.

“Mislim da smo imali solidan dan, ali još uvijek ima dosta stvari koje možemo popraviti. Sve se to na kraju čini prilično blizu, ali više je to do samog upravljanja gumama jer vam one zapravo ne dopuštaju da idete još brže u nekom određenom trenutku.”

“Na ovakvoj stazi s relativno slabom potrošnjom guma, mislim da su sva vremena kruga vrlo blizu, tako da ovo definitivno nije poput Bahreina”, komentirao je dvostruki svjetski prvak.

S druge strane Red Bullove garaže, Sergio Perez je zauzeo treće mjesto na drugom slobodnom treningu – iza Fernanda Alonsa u Aston Martinu – nakon što je imao problema s bolidom.

“Imali smo malih mehaničkih problema, nadamo se da ćemo ih riješiti sutra, a to će nam, nadamo se, donijeti malo više brzine.”

“Barem možemo imati bolju predodžbu o tome gdje je bolid. Bilo je malo nedosljednosti i teško je danas bilo uhvatiti pravi ritam. Sve u svemu, čini se da smo jaki, ali konkurenciju svakako očekujemo”, objasnio je Perez.

Upitan je li Verstappen njegov najveći rival ovog vikenda, Perez je dodao:

“Pa, nadamo se da jest! To će značiti da smo u vrlo jakoj poziciji. Ali, očekujem da će nekoliko suparničkih momčadi sutra pojačati tempo”.

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x