Hamilton: Daleko smo od konkurencije; Russell: Nismo otključali puni potencijal

Nakon završenog drugog treninga, koji je održan u petak na stazi Sakhir u Bahreinu, svoje dojmove o rezultatima i novom bolidu podijelili su vozači Mercedesa, Lewis Hamilton i George Russell. Iz izjava koje su dali, vidljivo je da nisu baš oduševljeni performansama novog bolida, W14.

Hamilton je svjestan da se momčad iz Brackleyja ne nalazi u položaju u kojem bi htjela biti. Usput ističe da se trenutno nalazi u velikom zaostatku u odnosu na glavne konkurente, pogotovo Red Bull. Lewis se osvrnuo i na dojam koji je bolid prikazao u simulacijama dugih vožnji.

“Daleko smo iza konkurencije, znali smo to i nakon testiranja. Radim sve što mogu da bih smanjio zaostatak, ali situacija je takva kakva je. Bolid se slično ponaša u simulacijama i kratkih i dugih vožnji. U usporedi s Red Bullom, vidljivo je da u simulacijama dugih vožnji zaostajemo oko sekundu po krugu.”

“U simulacijama dugih vožnji smo definitivno bliže Ferrariju. Mislio sam da će Ferrari biti drugi, ali Aston Martin je po svemu sudeći trenutno na drugom mjestu, dok se mi nalazimo između trećeg i četvrtog mjesta, slično kao i prošle godine, pa čak i malo lošije”, rekao je sedmerostruki svjetski prvak.

Lewis Hamilton, Mercedes (Foto: LAT Images)

Hamilton je također istaknuo da je bolid dobro postavljen, te da eventualne promjene postavki neće previše utjecati na sveukupni dojam. Iz samih izjava je vidljivo da Lewis smatra da trenutno nema većeg prostora za napredak.

“Što se tiče postavki bolida, mislim da nema problema s tim. Radit ćemo neke sitne promjene, ali one ne bi trebale previše utjecati na performanse bolida. Te promjene sigurno neće smanjiti zaostatak, ali učinit ćemo sve što možemo da se približimo konkurentima.”

“Teško je za svakog u timu, nitko ne želi biti u toj poziciji. Kad se sve uzme u obzir, smatram da idemo u krivom smjeru, da dosta zaostajemo za vodećim ekipama, međutim treba biti uporan i vratiti se na prave staze”, završio je Hamilton.

George Russell, Mercedes (Foto: LAT Images)

Njegov momčadski kolega George Russell bio je malo optimističniji i umjereniji u svojoj izjavi, pa je tako istaknuo da ipak postoji mogućnost ostvarenja punog potencijala bolida, ali da trenutno momčad nije na pravom putu u tom pogledu. Ipak, Russell je stava da je glavni forte momčadi brzina u utrkama, kao i prošle sezone, dok je potrebno poraditi na brzini u kvalifikacijama. Posebno je istaknuo i okolnost da bolid bolje funkcionira u večernjim satima, kada će se održati kvalifikacije i utrka.

“Izgleda da nam je brzina u utrkama bolja od brzine u kvalifikacijama, kao što je bio trend i prošle sezone. Nekoliko je ekipa koje izgledaju vrlo dobro, pogotovo Aston Martin, očito su napravili jako dobar posao preko zime.”

“Napravili smo velike promjene između prošlog i ovog tjedna, moramo vidjeti jesu li te promjene ispunile naša očekivanja. Primjerice, promijenili smo postavke bolida i zadnje krilo je malo drukčije od prošlog tjedna. Mislim da je bolid malo bolji nego što je bio, ali to ne mora nužno značiti da smo brži. Što se tiče dojmova nakon samog treninga, staza je bolja u predvečer, osjećaj je potpuno drugačiji nego u jutarnjim sesijama.”

“Tek nam je četvrti dan u novom bolidu, pa nam ostaje samo pokušati izvući što više performansi iz bolida, probati postići što bolji downforce i izvući što bolje vrijeme. Trenutno mislim da nismo dosta dobri u otključavanju punog potencijala bolida”, rekao je Russell.

U Mercedesu su zasigurno očekivali bolji dojam prije početka sezone, međutim kad se uzme u obzir koliko su napredovali tijekom prošle sezone, zasigurno ostaje mjesta za optimizam. U momčadi također mogu biti zadovoljni i manjkom poskakivanja bolida, što je obilježilo početak prošle sezone. S druge strane, Hamilton i Russell ne mogu biti zadovoljni predstavama bolida, pogotovo kad se zna da obojica očekuju redovite plasmane na postolja i pobjede.

Pretplati se
Obavijesti o
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ferrari kralj f1

Navijači mećke se još nadaju kao i navijači Hajduka…. Nekoliko puta sam napisao da dominacija mećke je pošlost i da se to više neće ponoviti. Pa pa.

Lewis8F

Reče onaj koji čeka 16 godina?

amadeus2022

Reče onaj koji se prije tjedan dana sprdao s Alonsom!

Related Posts
3
0
Would love your thoughts, please comment.x