Alonso: Aston Martin vjerojatno je napravio najveći iskorak u povijesti

Jedna od glavnih tema u novoj sezoni Formule 1 svakako je preporođeni Aston Martin. Nakon što su u posljednje dvije godine završili na sedmom mjestu u poretku konstruktora, Aston Martin ‘posložio je kotačiće’ i nakon prve dvije utrke sezone dijeli drugo mjesto u poretku s Mercedesom

Na čelu momčadi je Fernando Alonso. Dvostruki svjetski prvak pokazao je zavidnu formu s 41 godinom i nakon deset godina ponovno je u konkurenciji za mjesta na pobjedničkom postolju.

Jasno je da je Španjolac oduševljen trenutnom situacijom, čini se da je konačno ‘pogodio’ transfer i da ne mora žaliti za odlaskom iz Alpinea, što se u retrospekciji, lani možda činio kao pogrešan potez.

Alonso je usporedio napredak Aston Martina s nekim primjerima iz prošlosti, poput Brawn GP-a, koji je 2009. osvojio obje titule prvaka.

“Tu je Ferrari, koji je 2021. bio prilično loš i onda su iduće godine, lani, bili u borbi za prvenstva i pobijedili prve dvije ili tri utrke u sezoni. Tako da, Ferrari je prošle godine napravio veliki korak u naprijed. Tu je i Brawn GP.”

“Ako gledamo bez promjena regulacija, onda je Aston Martin vjerojatno napravio najveći iskorak. Svi su ostali primjeri vezani uz promjenu regulacija, plus sad je tu i cost cap, što čini takav napredak vrlo teškim. Međutim, imamo vrlo talentirane ljude u ekipi i za sad je dobar početak, nadam se tek početak.”

Fernando Alonso

‘Lawrence uspije kada ima ideju’

Španjolac je istaknuo i trud vlasnika Lawrencea Strolla, koji je očito stvorio dobru atmosferu u momčadi.

“Očito sam vrlo sretan i ponosan. Mislim da on ima viziju da ova momčad pobjeđuje u bliskoj budućnosti, štogod je potrebno, štogod to koštalo, štogod je potrebno. On obično uspije kada ima ideju. Zato je zanimljivo imati lidera kao što je Lawrence.”

“Znamo da imamo sve iza nas i da je momčad u sigurnim rukama, štogod on zahtijevao.”

Fernando Alonso
Pretplati se
Obavijesti o
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Webmaster

Izjava u klasičnom Alonsovom stilu,pretjerivanje kao i uvijek.

Related Posts
1
0
Would love your thoughts, please comment.x