Vowles: Nova tehnička struktura je prioritet za Williams

Novi šef Williamsovog F1 tima, James Vowles, ističe da je njegov prioritet napraviti novu tehničku strukturu u Groveu.

Nakon završetka prošle sezone tim Williamsa napustili su direktor Jost Capito, tehnički direktor Francois-Xavier Demaison i šef aerodinamičkog odjela Dave Wheater. Williams je brzo reagirao te su doveli Vowlesa iz Mercedesa kao novog šefa momčadi, ali jako važne pozicije tehničkog direktora i šefa aerodinamičkog odjela su još uvijek upražnjenje. Uzmemo li u obzir da većina timova svojim uposlenicima ne dozvoljava trenutni prelazak u drugi tim moglo bi proći mnogo vremena prije no što Williams uspije popuniti svoje redove.

“Jako važno je istaknuti da nemamo formiranu tehničku strukturu tima koja dolazi kao rezultat prošlosezonskih promjena. Prioritet broj jedan je imenovanje tehničkog direktora i šefa aerodinamičkog odjela jer organizacija u timu se mora unaprijediti. Svakako da jaka organizacija u timu već postoji, kao što vidite naš bolid je na stazi, a ljudi u tvornici su odradili sjajan posao.”

“Jasno je da ne želimo uposliti nekoga samo da popunimo pozicije, već promatramo i uzimamo u razmatranje samo kandidate s kojima možemo sklopiti suradnju na duge staze. Imamo jako kvalitetne ljude koji su prošli kroz težak period unatrag 15 godina, a koji je proizvod manjka investicija u tim. Ono što me raduje je da su svi momci u tvornici jako motivirani i da svi kao tim želimo ići naprijed.“

James Vowles, šef momčadi Williams

Budući da je Vowles prešao iz vjerojatno najorganiziranijeg tima, priznao je da Williams po pitanju resursa nije ni blizu Mercedesu.

“Moramo biti realni u pogledu toga gdje se Williams trenutno nalazi. Imao sam čast raditi za Mercedes u kojem kada nešto tražite, to i dobijete. Imali smo sve što možete zamisliti. Sada je to sušta suprotnost gdje je budžet ograničen i jako je teško zahtijevati nešto jer ne znate imate li dovoljno novca platiti ono što trebate.“

Vowlesova usporedba Mercedesa i Williamsa

Vowles je prokomentirao i novi bolid te istakao da je jako rano donositi bilo kakve zaključke, ali da su dojmovi za sada jako pozitivni.

Na prva dva dana testiranja Williams je pokazao određeni napredak, ali uzimajući u obzir sve probleme koje imaju, zasigurno ih očekuje još jedna jako izazovna sezona.

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x