Fernando Alonso

Villeneuve: Alonso je Alpine gurao naprijed, njegov gubitak je ogroman

Prethodno ljeto u svijetu Formule 1 bilo je poprilično burno i zanimljivo. Došlo je do nekoliko promjena, a najglasnija je svakako bila ona o odlasku Fernanda Alonsa iz Alpinea u Aston Martin.

Odlaskom Alonsa, Alpine je pažljivo promatrao potencijalne zamjene za legendarnog Španjolca. Na kraju, odluka je pala na Pierrea Gaslyja, a tu odluku u pitanje je doveo svjetski prvak iz 1997. Jacques Villeneuve.

“Mislim da će Alpine biti vrlo tužan što više nema Alonsa. To je ogroman gubitak, stvarno je gurao momčad naprijed i radeći to pomagao je Estebanu da bude konkurentan i tako dalje.”

Jacques Villeneuve

Alpine je s Gaslyjem dobio francuski vozački tandem u francuskoj momčadi. Villeneuve je istaknuo kako ne vidi smisao u tome, a dodaje da je Aston Martin profitirao dolaskom Alonsa.

Naravno, ta dobit dolazi pod uvjetom da Španjolac ne “antagonizira” Lancea Strolla ili ekipu. Villeneuvea zanima kako će se Alonso složiti s politikom u ekipi Aston Martina.

“To je isti scenarij kao u prošlosti kad je angažiran Vettel. Vettel je već bio gotov, on nije bio onaj iz pobjedničkih dana. Dakle cilj je imati svjetskog prvaka koji nije brz, dovoljno da Lance dođe do izražaja, to s Fernandom neće biti slučaj.”

Jacques Villeneuve

Alonso ima poznatu reputaciju

Alonso je poznat po glasnim kritikama kada stvari ne idu u pravome smjeru, to se u McLarenu vidjelo na mnogo mjesta. Villeneuve je toga svjestan, ali ipak vjeruje da će dvostruki svjetski prvak podignuti cijelu momčad na novu razinu.

“On je uvijek bio vrlo težak kada stvari ne idu najboljim putem, ali tim inženjera u Aston Martinu očito je sposoban napraviti brz bolid. Prošle smo godine vidjeli bljeskove brzine, a sada bi Alonso na čelu mogao podignuti cijelu momčad i dovesti ih na razinu da se iz tjedna u tjedan bore za postolje. To još ne znamo, moramo pričekati i vidjeti. U svakom slučaju, trebao bi biti velika pomoć.”

Jacques Villeneuveu

Sezona uskoro počinje, a velika su očekivanja za Aston Martin. Preostaje nam pričekati početak sezone kako bi se uvjerili je li ekipa Aston Martina na pravom putu.

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x