Verstappen zadovoljan prvim danom testiranja

Nalazimo se na pragu nove sezone, a kako to inače biva, počeli smo s tradicionalnim zimskim testiranjem koje se i ove godine održava u Bahreinu, kao i prva utrka predstojeće sezone Formule 1. Ove godine smo ostali uskraćeni za testiranja koja su se do prije godinu dana održavala u Barceloni, tako da su tri dana testiranja u Bahreinu sve što timovi imaju na raspolaganju prije početka nove sezone.

Red Bull je bio jedina momčad koja je donijela odluku da prvog dana testiranja program izvršava samo jedan vozač, u ovom slučaju Max Verstappen. Nizozemac je na kraju dana postavio najbolje vrijeme, ujedno je i vozač s najviše odrađenih krugova na stazi u Bahreinu.

Dvostruki svjetski prvak iza sebe ima poprilično dug i naporan dan koji je srećom po njega i ekipu iz Milton Keynesa prošao bez problema. Nakon 157 krugova, odvoženih 850 kilometara, Nizozemac je stao pred kamere i podijelio nekoliko informacija.

“Bilo je dobro. Puno krugova, što je naravno ono što smo htjeli. Bio je to miran dan bez problema. Mogli smo se usredotočiti na bolid, na isprobavanje nekoliko stvari, kako bismo razumjeli nove gume za ovu godinu. Odradili smo jako puno toga tijekom dana dok je bilo vruće ili donekle vruće, a također i navečer. Prilično dobar dan”, rekao je Nizozemac.

Prethodne godine cijeli grid se suočio s tehničkim promjenama u pravilniku. Neki su lutali, neki su dobro protumačili pravilnik, kada pričamo o sadašnjosti i trenutnim zbivanjima u Bahreinu, Verstappen je dao svoj osvrt na prilagodbu.

“Mislim da je prošla godina više bila vrijeme u kojem ste se prilagođavali bolidu, pokušavali shvatiti što morate činiti. Uz sva saznanja od prošle godine, mislim da je već svima lakše vratiti se ovdje. Lijepo je vidjeti novi bolid, evoluirao je u odnosu na prošlu godinu, ponašanje je malo drugačije, kao i gume”, dodao je vozač Red Bulla.

Red Bullov “RB18” će zaista ostati upamćen kao veoma dominantan bolid koji je Maxa učinio dvostrukim svjetskim prvakom, a Red Bull prvakom konstruktora nakon osam godina. Max je upitan je li “RB19” korak naprijed u odnosu na prethodnika.

“Teško je reći u ovome trenutku, ali bolid radi dobro, mislim da je to najvažnije”, zaključio je Max.

Slijedi drugi dan testiranja, snage u taboru Red Bulla su jednako raspoređene. Sergio Perez će prvi nastupiti, a potom će ga zamijeniti Max Verstappen. Za subotu je planirano da vozi samo Meksikanac.

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x