Verstappen smatra da je RB19 “definitivan napredak” u odnosu na prošlu godinu

Nakon što je završio svoj dio testiranja novog bolida, dvostruki svjetski prvak Max Verstappen dao je svoju ocjenu ovogodišnjeg bolida.

Max Verstappen proveo je cijeli četvrtak te dio petka u novom bolidu Red Bulla te je ukupno odvezao 204 kruga. Bio je to naporan dan i pol za Verstappena, no prvi dojmovi su vrlo pozitivni.

Novi bolid izgleda vrlo stabilno na stazi, ali ono što je još bitnije, izgleda jako brzo. Iako je u petak izgubio malo vremena na manje tehničke probleme, za sada se Red Bull RB19 pokazao pouzdanim. S tim je zadovoljan i Verstappen koji se obradovao povratku u bolid.

“Mislim da bolid funkcionira jako dobro. Prošli smo kroz mnogo testova koje smo željeli odraditi. To što smo probavali je vrlo interesantno. Vrlo pozitivna dva dana za mene. Uživao sam voziti novi bolid.” 

Max Verstappen u razgovoru s Christianom Hornerom (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

On se također osvrnuo na prošlu godinu te usporedio RB18 sa RB19, za koji smatra da je “definitivno poboljšanje” u odnosu na prošlogodišnji bolid, ali dodaje kako još uvijek postoji i prostora za napredak.

“Postoji dosta razlika u odnosu na prošlogodišnji bolid, pa se novi bolid definitivno ponaša drugačije na stazi. To je vjerojatno povezano i s gumama. Ali generalno govoreći, ovogodišnji bolid je definitivno poboljšanje u odnosu na prošlu godinu.”

“Najveći problem koji smo imali prošle godine je težina bolida. Zato se na početku godine bolid ponašao ‘lijeno’, nije želio skrenuti jer je težina bila krivo raspoređena. Kroz godinu smo se toga riješili te je bilo vidljivo i kako performanse bolida rastu.”

“Ova godina je nastavak prošlogodišnjeg napora, ali smo i otkrili nekoliko stvari koje naprosto funkcioniraju bolje. Već radimo i na novim dijelovima, konstantno napredujemo. Ali također smo svjesni naših nedostataka i pokušavamo pronaći rješenja”, poručio je Max.

Na kraju su ga novinari upitali da li nakon uspješnog testiranja u novu sezonu ulazi sa samopouzdanjem.

“Ne radi se samo o samopouzdanju, nego i o pronalasku performansi. Iza nas je uspješnih par dana testiranja, naučili smo puno i nadamo se da ćemo dobro započeti idući vikend. A ona ćemo vidjeti gdje stojimo”, zaključio je Verstappen koji nije htio otkriti koji poredak bolida očekuje:

“Ne znam, teško je znati. Sada je bitno koncentrirati se samo na nas, ali zadovoljan sam s onim što radimo.”

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x