Vasseur priznao da je želio Sainza u Sauberu

Frederic Vasseur je otkrio da je pokušao dovesti Sainza dok je radio u Sauberu, a još je naglasio kako je izuzetno zadovoljan trenutnom postavom vozača u Ferrariju.

Vasseur je napustio mjesto direktora tima Sauber-Alfa Romeo ove zime kako bi preuzeo poziciju šefa momčadi u Ferrariju, koji se razišao sa sada već bivšim direktorom Mattiom Binottom, nakon što je doživio poraz od Red Bulla u 2022. godini.

Nakon prvih šest tjedana u ulozi šefa Ferrarija Vasseur je prokomentirao svoju vozačku postavu Sainz/Leclerc, koja ulazi u treću sezonu zajedničkog rada, a cilj vozača i tima je vratiti šampionsku titulu natrag u Maranello.

Na pitanje o utiscima koje je ostavio Sainz nakon svoje vožnje na testu Vasseur je dao zanimljiv odgovor:

“Bio sam jako blizu rada s njim kada sam radio u Renaultu, ali sam otišao prije njegovog dolaska. Pokušao sam ga dovesti u Sauber, ali on to nije želio. U prošlosti smo bili par puta jako blizu toga da radimo zajedno. Sada je osjećaj jako dobar, poznajemo se već duže vrijeme i mnogo je lakše raditi kada je atmosfera dobra. Veoma sam zadovoljan postavom vozača.”

Što se Sainzove dosadašnje vožnje na testiranju tiče, šef Ferrarijeve momčadi kaže: “Jako je rana faza, ali prvi dojmovi su dobri. Najvažnija je stvar bila odraditi kilometražu bez problema i uspjeli smo odraditi sve prema planu. Sve je do sada prošlo dobro.”

Vasseur je također spomenuo veliku želju za titulom koja vlada među svim zaposlenicima Ferrarija jer pobjednički šampanjac nisu okusili već petnaest godina.

“Nisam imao mnogo vremena za prilagodbu. Kada sam preuzeo Ferrari imali smo samo šest tjedana do prvog dana testiranja. Prvi dojmovi su jako pozitivni, strast i entuzijazam su tu. Za sada sve je odlično.”

“Između timova zapravo i nije tako velika razlika jer DNK jednog trkaćeg tima je uvijek isti. Motivirani ste napretkom i boljim odrađivanjem posla.

Frederic Vasseur, šef momčadi Scuderia Ferrari

Može li se Ferrari napokon izdignuti i vratiti se u visine kojima pripada? Uz novog direktora i novog šefa strategije će svakako pokušati smanjiti broj pogrešaka, no hoće li trebati vremena da se stvori kohezija između novih članova momčadi ostaje vidjeti, a najbolji odgovor dat će nam predstojeće utrke.

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x