U Aston Martinu oprezni u očekivanjima nakon predsezonskog testiranja

Nakon završenog predsezonskog testiranja u Bahreinu, najveći fokus je svakako na Aston Martinu. Iz engleske ekipe poručuju kako se ne smiju zanijeti nakon kvalitetno odrađena tri dana u bliskoistočnoj pustinji, već da moraju uskladiti očekivanja, kako im se ne bi ponovila razočaravajuća prošla sezona.

Najviše razloga za optimizam daju simulacije dugih vožnji i iznimno mala potrošnja guma, a s obzirom na to da je Fernando Alonso odradio iznimno kvalitetne sesije. Iako je zeleni bolid imao tek sedmo najbolje vrijeme, čini se da je race pace jako dobar, po nekim navodima čak i ispred tvorničke momčadi Mercedesa. Na navedeno se osvrnuo i šef momčadi, Mike Krack, koji je u intervjuu za stranicu Motorsport.com izjavio da je forma na testiranju nebitna te da je dobre predstave potrebno ponoviti i u utrkama.

 “Da budem iskren, mislim da je vrlo, vrlo teško donijeti ispravnu prosudbu nakon predsezonskog testiranja”, rekao je Krack i nastavio: “Dat ću vam primjer. Prošle godine smo tijekom tri dana bili P4, P4 i P10, što je slično kao i ove godine. Nakon toga u prvoj utrci nismo prošli niti prve kvalifikacije. Iz toga je vidljivo da testiranje zapravo ne daje potpuno točne povratne informacije.“

“Mislim da se moramo držati ranije zadanih ciljeva, u pogledu iskoraka u performansama bolida i atmosfere u momčadi. To i dalje ostaje naš cilj. Hoćemo li uspjeti ili ne, vidjet ćemo u nedjeljnoj utrci”, poručio je vodeći čovjek Astona Martina.

Iako je sam bolid impresionirao, uvjeti na predsezonskom testiranju su zasigurno išli na ruku momčadi iz Silverstonea, a toga je svjestan i Luksemburžanin. Zbog toga je i dalje oprezan u očekivanjima.

“Simulacija utrke sigurno nije bila loša, ali ne smijemo zaboraviti da su uvjeti na stazi bili jako dobri. Sama staza je bila u odličnom stanju jer je su drugi timovi puno puta koristili nove gume, pogotovo mekanu komponentu.“

“To definitivno pomaže prilikom simulacije utrke. Lijepo je imati dobre duge vožnje, ali svejedno ih je potrebno staviti u pravi kontekst i nema mjesta euforiji. Fernando je već ranije rekao, u Formuli 1 nema čuda.”

Kroz paddock kruže glasine da je Aston Martin nadmašio sva očekivanja u pogledu novog bolida AMR23. Po nekim navodima, momčad u vlasništvu Lawrencea Strolla je po brzini čak i u top 3 ekipe, u rangu s Ferrarijem i Mercedesom. Krack je ipak malo umjereniji u stavovima te pokušava stajati s obje noge na zemlji.

“U paddocku je stalno burno, usporedio bih to sa situacijom kad školom kruže glasine, puno je tu nesigurnih činjenica. Tako da mislim da trebamo ostati na zemlji.”

“Naša su očekivanja uvijek visoka, u ovo doba godine svatko želi biti dobar, što je logično. Mi smo realisti. Imamo jasne ciljeve, a to je da se poboljšamo u odnosu na ono gdje smo bili prošle godine. A onda ćemo vidjeti”, završio je Krack.

Iako Krack smiruje situaciju, očekivanja oko britanske momčadi su velika, pogotovo kad se uzme u obzir da su u novu tvornicu uložena velika sredstva te da je voditelj odjela aerodinamike prošle godine postao Dan Fallows, koji je bio jedan od najbitnijih sudionika izgradnje Red Bullovih bolida. Namjera Aston Martina u pogledu potencijalnih pobjeda je vidljiva, a dobro odrađeno predsezonsko testiranje je solidan prvi korak u ostvarenju ciljeva.

Pretplati se
Obavijesti o
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
mars32

Prije FI, RP, a danas AM je ono što je nekad bio McLaren – hrabar u razvoju i beskompromisan u guranju pravila do granica. Nadam se da će se stvarno priključiti u borbu na vrhu i da je Alonso nakon brojnih promašaja napokon pogodio s odabirom ekipe. Bilo bi lijepo da još jednom imamo direktnu borbu Alo-Ham, a možda i prvi put Max-Alo. Alonso tvrdi da je zadnji dan testiranja imao sličan razvojni program, simulaciju utrke kao i Ferrari, i da je bio malo brži od Ferrarija. Sezona bi mogla biti legendarna ukoliko ćemo imati 4 ekipe u vrhu.

Yukihonda

kultno ime Aston Martin nema svoje motore..

Desmosedici

Ne znam kako će sve to rezultatski ispasti sa Aston Martinom, ali čim sam ugledao ovaj AMR23 bio sam oduševljen sa dizajnerskjim rješenjima..i o tome sam vam odmah i pisao..dakle, mislim da su tehnički temelji bolida izvrsni..sve sada ovisi o sposobnosti momčadi da to pretoči u dobre rezultate.

Related Posts
3
0
Would love your thoughts, please comment.x