Schumacher sanja povratak na grid 2024. i poručuje: Postoji interes timova


Nakon dvije zanimljive godine koje je proveo kao vozač Haasa, Mick Schumacher ovu sezonu dočekuje kao rezervni vozač Mercedesa. Mladi Nijemac je na press konferenciji, koja se održala nakon predstavljanja novog Mercedesovog bolida W14, otkrio planove za nadolazeću sezonu, a usput se dotaknuo i malo dalje budućnosti.


“Ne postoji jamstvo da ću biti na gridu 2024., ali nalazim se u ugodnoj poziciji u kojoj osjećam da mogu učiti i da mogu izvući maksimum iz ove godine, iako nisam u ulozi vozača utrka. S rezultatima koje sam pokazao u mlađim kategorijama i u F1, siguran sam da će biti prilike. Tijekom zime nekoliko ljudi je već spomenulo da postoji interes, tako da u tom smislu nisam previše zabrinut”, izjavio je Schumacher.


Schumacher je svjestan da će ove godine biti u prilici učiti od najboljih, a to su vozači vrhunskog kalibra, Lewis Hamilton i George Russell. Ipak, Mick naglašava da će i ranije navedeni dvojac biti u prilici iskoristiti njegov feedback u pogledu razvoja bolida.


“Prvo, imam iskustvo vožnje prošlogodišnjeg bolida, koji je nova generacija”, rekao je Schumacher i nastavio: “To znači da će pristupi koje ću imati u simulatoru biti vrlo slični onima koje će vozači imati na stazi”.

“U smislu te izravne usporedbe, moći ću govoriti o vremenskim modelima, kako se bolid ponaša ili bi se trebao ponašati i stoga ću moći prilično brzo promijeniti i prilagoditi simulator. Nadam se da ću u tom pogledu moći dati timu pouzdane povratne informacije, ali i skup opcija koje će funkcionirati na stazi”, rekao je Nijemac.


Schumacher ne planira odstupati od dosadašnjeg načina pripreme za svaku utrku, iako će ove godine biti u ponešto drukčijoj ulozi. Podsjetimo, Mercedes je ove godine postigao dogovor s McLarenom, kojim je ustupio Mickove usluge u slučaju da jedan od McLarenovih vozača neće biti spreman za utrku.


“I dalje ću vjerojatno imati vrlo sličan pristup, ići ću na vikend razmišljajući kao ću se utrkivati, ostat ću oštar. Ali isto tako, budući da je ovo vrlo drugačija godina, pokušat ću vidjeti što mogu naučiti iz nje, naučiti iz ovog iskustva i biti od pomoći momčadi koliko god mogu.”

“Djelomično zato što imam iskustvo vožnje, ali i zato što imam mentalitet, znam kako je pristupiti vikendu. Sigurno ću zadržati isti pristup i održati uzbuđenje na visokom nivou”, završio je Mick.


Iz svega navedenog proizlazi kako će sin Michaela Schumachera ipak uspjeti iskoristiti relativno težak položaj u kojem se našao nakon što mu je momčad Haasa odbila produžiti ugovor, a možda ga uspijemo vidjeti i u pokojoj utrci u nadolazećoj sezoni.

Pretplati se
Obavijesti o
11 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Schumacher, Kaltz, Stielike..neće Mick izvisiti kako se neki raduju..ako ne uspije u engleskom Mercedesu, naći će mu se negdje mjesta..u Mercedesu 2 Aston Martinu?..Audiu? ..moram vam priznati da mi Aston Martin djeluje jako ozbiljno..bolid je odlično dizajniran..mogao bi Nando postići dobre rezulate ove sezone.

theKing

Zalosno je to kako su ga neki otkantali!

klepesina

mozda vide nesto vise osim prezimena sigurno znaju bolje i vise nego mi internet ratnici

theKing

Ne postajes prvak u f2 radi prezimena.
Upravo radi prezimena nosi najveci teret i svi od njega ocekuju da odmah osvaja bodove.

klepesina

i drugi su bili prvaci u f2 i kartinzima pa se snadjose u f1 neko sa vise uspjeha eko sa manje al i dalje su tu i voze f1 realno decko u f1 nije pokazao nista zato i otkaz u hasu nije iznenadjujuc

klepesina

pravo pitanje je zasto

klepesina

nije on te klase za top bolide i mnogo bolji nisu uspjeli ugurat se u top bolid nit postat prvacima tako da nece izvisit vjerovatno al nece ni dobit priliku u top bolidu sve su prilike idu godine lete

theKing

Vrijeme ce pokazat.
Vjerujem wolfu i njegovom odabiru.

Desmosedici

Pravo da ti kažem ne znam procijeniti jeli dovoljno dobar ili ne za top momčadi..oni svakako znaju to bolje procijeniti od nas..imaju informacije koje mi nemamo..svakako će vrijeme sve pokazati.

Desmosedici

..i teško je to procijeniti..i onima koji zasjaju u manjm klasama ne znači da će se to isto ponoviti i u F1..uvijek se sjetim legendarnog juniorskog tima Mercedesa: Wendlinger, Frentzen, Schumacher..svi stručnjaci su predviđali da će u F1 najveću karijeru imati Wendlinger, pa Frentzen, pa tek onda Schumacher..realnost F1 ih je demantirala..Wendlinger je imao tešku nesreću u Monacu od koje se nije nikad potpuno oporavio, Frentzen se manje više pogubio po lošijim momčadima i tek je nešto pokazao pri kraju karijere u Williamsu i u Jordanu..a o Michaelu nema smisla ništa pričati, kada sve znamo.

klepesina

fedback u razvoju bolida mladjani sumi se umislio da je neko i da ce bit koristan a ne svata da ga je merc pokupio samo zbog respekta prema ocu i nista vise a to sto ce im on pomoc u razvoju bolida how yes no

Related Posts
11
0
Would love your thoughts, please comment.x