Perez: Red Bull može izabrati bilo kojeg vozača s grida

I dok je Max Verstappen neprikosnoveni vozač broj 1 u Red Bullu, Sergio Perez će i ove godine morati dokazivati svoju vrijednost momčadi. Možda još i više nego prije, s obzirom na povratak Daniela Ricciarda među ‘Bikove’, u svojstvu rezervnog vozača.

Red Bull je u petak u New Yorku organizirao događaj povodom predstavljanja svog novog bolida RB19, na kojem su prisustvovala sva tri vozača Red Bulla, na čelu sa šefom ekipe Christianom Hornerom. Red Bull je tom prilikom obznanio partnerstvo s Fordom koje će na snagu stupiti od 2026.

Tijekom cijelog događaja imali smo priliku čuti izjave vozača o različitim temama, a posebno se istaknuo Sergio Perez, izjavom o povratku Daniela Ricciarda u redove Red Bulla.

Perez, koji ulazi u treću sezonu s ekipom Red Bulla, o povratku Australca u ekipu je rekao: “Kada voziš za ekipu kao što je Red Bull, moraš dati sve od sebe, nije važno to je li Daniel tu ili nije jer Red Bull može izabrati bilo kojeg vozača s grida.”

Također, Meksikanac napominje da će ekipa imati velike koristi od Ricciardovog povratka u ekipu: “S razinom iskustva kojeg Daniel posjeduje, možemo biti sretni što ga imamo u ekipi. Što se tiče bolida, on zna o čemu govorimo i imati ga u blizini tijekom trkaćeg vikenda će nam puno pomoći.”

Pred kraj prošle sezone sve trzavice na relaciji Perez-Verstappen su isplivale u javnost nakon VN Brazila. Na samome kraju utrke Verstappen je odbio timsku naredbu da propusti Pereza ispred sebe i tako pokrenuo lavinu komentara na tu temu. Perez je upitan o mogućoj napetosti između vozača, na što je on izrazio potrebu za “maksimiziranjem timskog rada”.

“Važno je raditi kao tim. Nije sve u Maxu ili meni, već u timu. Imamo ljude u tvornici koji daju sve za nas pa i mi moramo isto tako odgovoriti. Jako naporno radim sa svojim inženjerima kako bismo bili sigurni da možemo napraviti sljedeći korak”, poručio je Checo.

Red Bull u novu sezonu ulazi kao konstruktorski prvak na čelu sa svjetskim prvakom Maxom Verstappenom te ambicijom ponavljanja istog rezultata. Kazna koju su dobili zbog prekoračenje budžeta za 2021. sezonu će dodatno otežati stvari, a na tu temu šef ekipe Christian Horner kaže: “Ta kazna stajat će nas između jedne četvrtine i pola sekunde po krugu.”

Autor: Marko Rajić

Pretplati se
Obavijesti o
9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Red Bull može izabrati bilo kojeg vozača s grida? Čisato sumnjam..može pokušati, ali mislim da bi bilo koji prvi vozač iz barem prvih šest momčadi nebi pristao na ulogu da bude ovakav tip drugog vozača..teški vodonoša..a vidimo da prošlu sezonu ni Ferrari ni Mercedes nisu imali momčad postavljenu da imaju prvog vozača..strašno je da se Red Bull nije pošteno odužio Checu tako da mu pomogne da osvoji drugo mjesto u vozačkoj konkurenciji..a mogli su vrlo jednostavno..i bezbolno.

Gigi

Sjedi 5.

Desmosedici

Grazie Maestro!

Max8

Gdje je onaj što ga je Rookie oderao ne za jedno, nego za dva mjesta u konstruktorskom poretku, ona prevara tzv crni Senna? zna li se šta?

Zlibro

Drži se ti teletabisa, nije F1 za tebe 😉

Max8

Ljuiz, jesi to ti sa jednog od svojih 26 profila?

Zlibro

Ja mislim da vise profila moze napravit samo jedan diplomirani idiot poput tebe. Dapače, ima tu više kandidata koji su napaćeni kao ti i lože se na komentare kao peder na hrenovku 😂

schumy

Kako e lijepo “kakiti” kada iza tebe stoji snažna “mašinerija”, financije ovdje nisu problem, bujica ruši sve pred sobom…..
Ali, svaka sila za vremena, tko bi gori, sad bi doli – to je neminovnost Života…..

Gigi

Vazno je raditi kao tim bla bla bla, tko pusi ova PR sr….

Related Posts
9
0
Would love your thoughts, please comment.x