Leclerc: Poseban je osjećaj biti u bolidu nakon toliko kilometara u simulatoru

Charles Leclerc podijelio je svoje utiske o novom Ferrarijevom bolidu nakon prvog testa u Fioranu, ali odgovorio na pitanje o svojoj budućnosti…

Nakon predstavljanja bolida u utorak ujutro, Leclerc je izvezao bolid na stazu te odvezao prva dva kruga. Prije predaje bolida svom kolegi Sainzu preko radio veze poručio je:

“Osjećaj je dobar, imam već neke pozitivne pokazatelje. Sve je jako dobro. Nakon mnogo kilometara odvoženih u simulatoru, poseban je osjećaj voziti prve kilometre u novom bolidu. Sve je išlo po planu, ali je jako teško dati detaljniju analizu nakon samo dva odvožena kruga.”

Charles Leclerc o novom bolidu Ferrarija

U posljednje vrijeme često su svjetskim medijima kružile glasine da bi Leclerc mogao naslijediti Hamiltona u bolidu Mercedesa nakon isteka aktualnog ugovora, ali za sada su to doista samo glasine.

“Ne, nismo u pregovorima, bar ne za sada. Volim crvenu boju, volim Ferrari i sretan sam ovdje, ali vidjet ćemo što donosi budućnost. Veoma je rano govoriti o budućnosti jer imam još dvije godine aktualnog ugovora.”

Charles Leclerc o svojoj budućnosti

Prošlu sezonu Ferrari i Leclerc završili su na drugom mjestu u poretku konstruktora i vozača. Za napad na titulu bit će potrebno eliminirati strateške pogreške, ali i popraviti pouzdanost bolida.

“Završili smo drugi u vozačkom i konstruktorskom prvenstvu, a logičan idući korak je pobjeda. Znamo koliko će teško biti, no ulažemo puno truda. Veliki je posao obavljen s pouzdanošću, nadam se da s tim nećemo imati puno problema.”

“Bit će teško prvenstvo, ali mi ćemo napraviti sve što je u našoj moći. Mercedes će, siguran sam, također biti u igri. Imali su vrlo dobru završnicu prošle sezone.”

Charles Leclerc o ciljevima u 2023.

Može li Charles Leclerc krenuti u pohod na titulu ove sezone? Vjerojatno može, ako ćemo ove godine gledati zreliji Ferrari koji neće praviti samoubilačke pogreške, koje su ih na posljetku možda i koštale titule u prošloj sezoni.

Autor: Anes Šestan

Pretplati se
Obavijesti o
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Bolid djeluje zaista lijepo i moćno..da je po mom ukusu ja bih mu još malo “otesao” sidepodse ono negdje oko mjesta gdje se nalazi naljepnica “Shell”..dakle donji dio tog logotipa..ali vidio sam da je to sada nemoguće jer je Ferrari ove sezone baš tu preselio protusudarnu konzolu koja se prošle godine nalazila na samom vrhu sidepodsa, odmah iza gornje ivice usta usisa..ako je sve kako se priča uredu sa pogonom , da se može “odvrnuti” do kraja, ovo će biti jako moćan bolid..nadam se da će i Fred sve posložiti da se ne događaju gluposti, već da se odmah krene… Read more »

Related Posts
1
0
Would love your thoughts, please comment.x