FOTO: Deset F1 bolida za 2023. – izaberite favorita!

U proteklih nekoliko tjedana sve su momčadi Formule 1 na ovaj ili onaj način prezentirale svoje bolide za Svjetsko prvenstvo Formule 1 2023. U nastavku možete još jednom pogledati svaku od tih jurilica i glasati za svog favorita.

Kao i obično, momčadi su različito pristupile prezentacijama bolida. Neke se, poput primjerice Red Bulla, igraju skrivača i svoj će bolid pokazati javnosti tek u Bahreinu na predsezonskom testiranju kasnije ovoga tjedna.

No, srećom bilo je i onih koji nisu bili tako zatvoreni prema javnosti. Pohvalno je što su Ferrari i Mercedes odradili predstavljanje bolida koje se doista zaslužuje tako zvati, a vozači su u njima već odradili i prve kilometre na stazi.

Evo pregleda svih deset prezentiranih bolida za 2023., a ispod foto galerije očekuje vas anketa u kojoj možete glasati za svog favorita. Tako ćemo otkriti koga publika na GP1.hr preferira uoči početka predsezonskih testiranja.

Alfa Romeo C43
AlphaTauri AT04
Alpine A523
Aston Martin AMR23
Ferrari SF23
Haas VF-23
McLaren MCL60
Mercedes W14
Red Bull Racing RB19
Williams FW45

Od deset bolida za 2023. vaš favorit je?

Rezultati

Loading ... Loading ...
Pretplati se
Obavijesti o
15 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
rolu

Bez ljutnje i uvrede što FIA odredi tako će i biti….Svjedoci smo svi dvostrukih mjerila za sve ekipe nebitno o kojoj se radi …Ali
nažalost nije ovo jedini sport koga je dotakla ekipa Mufljoza.,..

theKing

To je bilo i bit ce.

Ferrari kralj f1

Ma svi su lijepi ali malo ljepši od lijepih za mene Alfa,Ferrari i Mercedes.

johhan peacedohan

Nažalost ne takmiče se po ljepoti. Meni je po originalnosti i detaljima Alfa najljepša. Cjelokupno gledano Alpine i Alpha tauri.

LUTHER

bez obzira na početak sezone, ma kakav bio, favoriti su red bull i mercedes… ponajviše jer imaju iskustva u pobjeđivanju, ima odlične glavne vozače (max i lewis), a i nemaju takav pritisak kao ferrari…

ZMija

slazem se sa tobom ali ne treba otpisivati jos ferari

Ferrari kralj f1

Haha znači Ferrari koji je osvojio najviše od svih nema iskustva u pobijeđivanju?!! Ovo ti je vrh komentara!

Zlibro

De ti nama reci, šta je to Ferrari postigao posljednjih 10-15 sezona?
Momak misli na iskustvo proteklih godina 😉

North33

Svi bolidi su lijepi manje više, izuzev merca, moja neka prognoza da će Ferrari krenuti silovito, odvrnuti motor prvih par utrka radi sticanja prednosti, a red bull bi mogao imati i sekundu po krugu, što opet nije dobro, ali sve upućuje na takav ishod.

theKing

Merc,ferr,alfa odlicno izgledaju.tesko se odluciti.

lando

Gledam bolide i mislim se da svi imaju dovoljno crne površine koju mogu iskoristit za skinit koje kilo kao mercedes i zato mi se čini da mercedes sa tom cijelom famomom oko boje, skreče pažnju sa nekih drugih stvari….
Jedva čekam četvrtak!

Desmosedici

O kakvim kilima pričaš?.. to je sve samo nekoliko dekagrama..a i ostali imaju dosta neobojanog karbona..samo su im obojani djelovi recimo crveni kao kod Ferrarija, a kod Mercedesa su i oni crni pa to prolazi ispod radara i ljudi su u zabludi da se tu radi o nekakvoj značajnoj uštedi na težini.

Desmosedici

Opet se moram vratiti na HAAS i na izjavu Steinera kako troši ogromne novce na razvoj bolida..razvoj čega? ..kako upropastiti originalni dizajn Ferrarija F75 i tako učiniti svoj bolid sporijim i lošijim?..to bi bilo tako nekako.

lando

Na bolidu ima od 5-7kg raznih predpremaza, boja, naljepnica i ostalih marketigških stvari i ako uspiješ pola ne ofarbat i obljepit, to je max. 3kg, iako mislim da se zbog sponzora radi o puno manjoj površini, a ako uzmeš u obzir da sa skidanjem 10kg dobijaš 0.3 sekunde po krugu onda je jasno da ta 0.1 sekunda nece pomoć u trci sa onim čudovišnim RB18.
Vidit cemo za vikend di su, mislim da se radi o nečem drugom, pa se prebacuje fokus…..

Desmosedici

Kažem ti to sa bojom je beznačajna ušteda..a uostalom nitko, pa ni Mercedes, nema poptuno neobojani bolid..eto, svi tu i tamo imaju neki goli neobojani karbonski dio, više kao neki “in” modni dodatak a ne kao neka ušteda na težini.

Related Posts
15
0
Would love your thoughts, please comment.x