Aston Martin potvrdio: Drugovich umjesto Strolla na predsezonskom testiranju

Momčad iz Silverstonea jučer je objavila kako će Lance Stroll zbog ozljede morati propustiti predsezonska testiranja u Bahreinu, a sada nam stiže potvrda o zamjeni za kanadskog vozača…

Rezervni pilot Aston Martina, Felipe Drugovich, bit će u bolidu AMR23 već prvog jutra predsezonskih testiranja, službeno je potvrdila momčad iz Silverstonea. Velika je to vijest za prošlogodišnjeg prvaka Formule 2. Po onom starom principu ‘dok jednom ne smrkne, drugom ne svane’.

Smračilo se u ovoj priči Lanceu Strollu, koji je doživio nesreću prilikom vožnje biciklom na pripremama u Španjolskoj. Kanađanin se prema navodima Aston Martina nije teže ozlijedio, no ipak neće biti spreman za predsezonska testiranja koja počinju u četvrtak u Bahreinu.

Što se Strollovog oporavka tiče, Aston Martin će svakodnevno pratiti razvoj situacije i onda donijeti odluku o njegovom nastupu na prvoj utrci sezone, također u Bahreinu. Čini se kako uopće nije nerealan Drugovichev debi u Formuli 1 narednog vikenda, no pričekajmo za potvrdu još nekoliko dana.

Momčad je zasad potvrdila da će upravo Drugovich otvoriti predsezonska testiranja, vožnjom prijepodnevne smjene prvog dana, a Fernando Alonso preuzet će bolid u poslijepodnevnim satima. Raspored za petak i subotu bit će objavljen naknadno, stoji u postu Aston Martina na službenom Twitter profilu.

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x