Williams zakazao ‘season launch’ za 6. veljače

Potvrđen je još jedan važan datum u predsezonskom periodu Formule 1. Williams će 6. veljače predstaviti dizajn svog bolida za 2023.

Momčad iz Grovea startat će sa svojim aktivnostima u novoj F1 sezoni 6. veljače u 15 sati po srednjoeuropskom vremenu predstavljanjem timskih boja, odnosno vanjskog dizajna bolida. Predstavljanju će naravno nazočiti i vozači, Alexander Albon i novak Logan Sargeant, koji je u Williamsu zamijenio Nicholasa Latifija.

Iza Williamsa je još jedna teška godina. Nakon pozitivnog pomaka u 2021. kad je završio na osmom mjestu konstruktorskog poretka, Williams se lani vratio na začelje, na kojem je završavao i prvenstva 2018., 2019. i 2020.

Na kraju prošle godine objavljeno je kako Jost Capito napušta mjesto šefa momčadi, no još uvijek nije poznato tko će obnašati tu dužnost u novoj sezoni. U svakom slučaju, Williams će nastojati uz pomoć nekih novih lica pobjeći s dna poretka.

Williamsovo predstavljanje ujedno je prvo po redu, barem za sada. Još se čekaju datumi Red Bull Racinga, Mercedesa, Alfe i Haasa.

Pretplati se
Obavijesti o
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Webmaster

Nije da sam zloban,ali sudeći po Williamsovom trendu skupljanja mrvica,ni ove sezone se ne očekuje ništa spektakularno,volio bih da me pozitivno demantiraju,ali nekako ne vjerujem u to….

Desmosedici

F1 | Williamsov zaokret: uzet Vowles za šefa momčadi! Franco Nunges, 13.siječnja 2023., 13:27 Williams Racing formalizirao je ime šefa tima koji će preuzeti mjesto Josta Capita i to je zaokret: James Vowles će stići iz Mercedesa i postat će operativan počevši od 20. veljače, na vrijeme za pripremu za prvu Veliku nagradu 2023. u programu u Bahrein. James će biti treći voditelj tima u 46-godišnjoj povijesti tima Grove, nakon Franka Williamsa i Josta Capita. 43-godišnji britanski inženjer dolazi iz momčadi poput one iz Brackleya koja je nanizala preko 120 pobjeda i devet konstruktorskih naslova (deveti osvojen s Brawn GP-om… Read more »

Related Posts
2
0
Would love your thoughts, please comment.x