Stroll o dolasku Alonsa: Želim voziti s kolegom na vrhunskoj razini

Vozio je pored četverostrukog svjetskog prvaka, ali najveći izazov za Lancea Strolla tek slijedi. Sebastian Vettel vrhunski je vozač, oko toga nema dvojbe, ali Fernando Alonso na poznatom je glasu kao nemilosrdni momčadski kolega.

Španjolac će u 2023. napuniti 42 godine, ali prošle je godine bio u sjajnoj formi i fantastičnim je vožnjama osigurao višegodišnji ugovor s Aston Martinom. Alonso ne planira ubrzo napustiti sport, a potajno se nada novim pobjedama i postoljima.

O tom – potom. Aston Martin je u drugoj polovici 2022. pokazao puno bolju formu nego na početku sezone, gdje su umjesto konkurentne ekipe s visokim ambicijama više podsjećali na tipičnog konstruktora sa začelja poretka.

Alonso u Aston Martin donosi najviše ambicije i visoke kriterije. Stroll je toga svjestan, a za Motorsport je rekao da se veseli nadmetanju s iskusnijim Španjolcem.

“Nije zabavno kada vozite i nema nikoga tko će vas pogurati. Mislim da želite momčadskog kolegu koji je na vrhunskoj razini. To znači da ako ste bolji od njega, onda ste stvarno na vrhuncu vožnje, isto vrijedi i u obrnutom slučaju.”

“Ako niste konkurentni, nije da se možete opustiti. Morate uložiti više truda i napornije raditi. Mislim da, na kraju dana, to i želite od vaše ekipe. Dobro je i da oni znaju da se vozači međusobno guraju kako bi izvukli najviše iz bolida.”

Lance Stroll.
action, Aramco, Hungaroring, GP2213a, F1, GP, Hungary Sebastian Vettel, Aston Martin AMR22, leads Lance Stroll, Aston Martin AMR22

Kanađanin je dodao da nije dobro poznavao Alonsa prije nego što mu se pridružio u Aston Martinu. Međutim, ima samo riječi hvale za 41-godišnjaka.

“Zajedno smo proveli malo vremena, znate, neka čavrljanja i slične stvari na vozačkim paradama. On je dobar lik i odličan vozač, veliki talent.”

“Uvijek je zanimljivo i uzbudljivo kada netko poput njega, ili Seba, dođe u ekipu i ima drukčije ideje ili vozi na drukčiji način i možda želi drukčije stvari u bolidu.”

“Iz tog pogleda, stvarno se veselim što je u ekipi i radu s njime.”

Lance Stroll
Pretplati se
Obavijesti o
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Gigi

Ako je kolega brzi samo malo ga stisnes u ogradu.

Related Posts
1
0
Would love your thoughts, please comment.x