Zaključena automobilistička sezona ZAS-a: Blažutiću pobjeda, Čakloviću naslov

Ocjensko-spretnosnom vožnjom „1.Mrzli OSV“,  na poligonu kod „kockice“ u Zagrebu, zaključena automobilistička sezona Regije Sjever HAKS-a.

ZAGREB – Četiri posebna ispita spretnosti odlučivala su pobjednika posljednjeg automobilističkog natjecanja bogate i sadržajne sezone Zagrebačkog automobilističkog saveza koji je nositelj Otvorenog prvenstva Zagreba, prvenstva u kojem sudjeluju članovi klubova u sustavu Hrvatskog auto i karting saveza s područja Regije Sjever. U organizaciji AMK Zanatlija Zagreb, uz suorganizaciju AAMK Sveučilište, na improviziranom poligonu pored popularne „Kockice“ na Prisavlju, „1. Mrzli OSV“ okupio je 27 sudionika iz sedam klubova, a konačni poredak odlučivao je i o završnici ovogodišnjeg OPZ u ocjensko-spretnosnim vožnjama.

Uoči natjecanja čak su petorica vozača bila u igri za prvaka, ali već prvom najboljom vožnjom iznenadio ih je Florian Blažutić (AK Dugo Selo) koji nije bio u tom krugu kandidata. Sekunda prednosti pred konkurentima dala mu je vjetra u leđa, istim je tempom nastavio i u drugoj, da bi preostale dvije vožnje prepustio takmacima za titulu prvaka. U konačnom zbroju, bez ijedne greške pobjedničko postolje osvajaju prvoplasirani Blažutić sa 3,673 sekunde boljim rezultatom od Saše Čaklovića (AKK DS Racing Prelog) i 4,034 sekunde  ispred trećeg Filipa Agića (AMK Zanatlija Zagreb).

Saši Čakloviću je drugo mjesto donijelo naslov prvaka OPZ u 2022.godini, s tek bodom prednosti ispred ovogodišnjeg državnog prvaka Filipa Agića, dok je još jedan bod više na treće mjesto svrstao Daria Merlića (AMK Zanatlija Zagreb).

Čaklović je, u Fiatu Cinquecento, pobijedio i u klasi najmanjih automobila ukupne duljine do 3.500 mm ispred Agića i Merlića, obojica u Fiat Seicentu, dok je u srednjoj, duljine do 4.000 mm, pobjedu odnio još jedan iz plejade mladih vozača Fran Kranjac (AMK Zanatlija) u Renaultu Twingo ispred Maria Švaljeka (AK Dugo Selo,Opel Corsa) i Alena Sekule (AKK DS Racing Prelog,Peugeot 206). U najvećoj klasi automobila više od 4.000 mm slavio je Florian Blažutić ispred Zdenka Blažutića, obojica u Fiat Bravo 1.6 16V, dok je na trećoj poziciji bio jedan izvorno relijaš Marko Oto Juričev Martinčev (AK Delta Sport Zagreb) u Mazdi 323P.

Najuspješnija vozačica bila je Ivana Robić Cavor (AK Delta Zagreb, Fiat Seicento), dok je među juniorima slavio Dario Merlić. Pobjedu u posebnoj konkurenciji OPZ Challenge slavio je Fran Kranjac, a u skupini nelicenciranih vozača Matija Novosel (Fiat Cinquecento). Ekipna pobjeda očekivano je otišla u Autoklub Dugo Selo, čiji su vozači bili za tri boda uspješniji od AMK Zanatlija Zagreb. Treća je bila ekipa AKK DS Racing Prelog.

Autor: Miroslav Krpan

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x