Wolff: Izgubili smo cijelu sezonu na razumijevanje bolida

Njemački proizvođač automobila iza sebe ima tešku sezonu s bolidom W13, koji je na početku sezone dosta patio od pretjeranog poskakivanja.

Mercedesu je trebalo nekoliko mjeseci da shvati čimbenike koji su bili u igri i provede izmjene na bolidu koje su pomogle Lewisu Hamiltonu i Georgeu Russellu da napreduju u drugoj polovici sezone.

No, iako je bilo mogućnosti doći na kraj s problemom poskakivanja, izgledima da se pobijedi Red Bull u pokojoj utrci nije pomogla činjenica da bolidu generalno još uvijek nedostaje brzine.

Šef momčadi Mercedes Toto Wolff smatra da njegova momčad sada još uvijek gubi vrijeme na nadoknadu, što neće olakšati povratak u lov na pobjede s početkom 2023. godine.

“Vjerujemo da razumijemo odakle dolazi razlika. Red Bull će lakše prenijeti brzinu u novu sezonu, a mi smo možda izgubili osam do deset mjeseci u smislu razvoja jer nismo mogli shvatiti što nije u redu. Tako da definitivno postoji izazov.”

“Ali mi ovdje igramo dugoročno, svi mi. Oba vozača igraju na duge staze. Izvedbe se ne temelje na jednoj godini ili vikendu. Tako smo bili sposobni dugoročno osvajati naslove.”

Mercedes se pojavio kao glavna prijetnja Red Bullu u posljednjim utrkama jer je Ferrari imao dva teška vikenda u SAD-u i Meksiku.

Međutim, dok lovi svoju prvu pobjedu u 2022., Mercedes misli da će se stvari vratiti u trosmjernu borbu za posljednje dvije utrke, iako se čini da Red Bull još uvijek ima prednost.

“Ferrari neće biti tako daleko od nas kao što je bio u Meksiku. Bit će nam bliže u Brazilu i Abu Dhabiju i bit će to vrlo tijesna borba između naše dvije momčadi.”

“U odnosu na Red Bull, oni još uvijek drže prednost u odnosu na nas. Ne mislim da je to baš tri desetinke za koje su nas nadmašili u Meksiku, ali bit će nekoliko desetinki u sljedećih nekoliko utrka”, rekao je Mercedesov glavni strateg James Vowles.

 

Pretplati se
Obavijesti o
24 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Fittipaldi1946

Mercedes je nekima nabio gadne komplekse a i Hamilton očito! Toliko velike da su izgubili i ono malo objektivnosti!

White Lion

Iako su mnogi govorili kako Mercedes nece pogoditi odlazak nekih inzinjera u Red Bull ja smatram da se upravo to dogodilo. Ti inzinjeri su sigurno sa sobom ponijeli i neke Mercedesove tajne iz proslih sezona i instalirali ih u ovogodisnji Red Bull dok su novopridosli u momcad Mercedesa imali sezonu aklimatizacije. Velika vecina tih “novih” inzinjera, mislim da sam je povuceno iz Mercedesovih cestovnih odjela no radit za F1 ekipu je nesto posve drugacije i tu se stvari rade puno brze i naravno malo slozenije nego u odijelima za cestovna vozila. Moje osobno misljenje je da cemo sljedece sezone vidjeti… Read more »

robif

Ok,a sad za 2023 dali nastupaj s “ovakvim” bolidom ili “redizajn “aerodinamike? Možda A.Newey ostane u fušu koji sat u Mercedesu….

papaya

Teško je to sve prokužiti…skužiti,shvatiti…

Igre i igre za nas ,stoku sitnog zuba…nikad nećemo saznati pravu istinu i jačinu nečijeg LOBIJA I NOVACA…

FERRARI,MERCEDES,McLaren,Renault,Williams ….

I dalje čekam na pobjedu Merca…teško ,ali,nadam se

Crnac

Ja mislim da svi muljaju, ili pokušavaju. Najblaže rečeno, svi su na rubu pravila. Nekome ide bolje, nekome lošije. Nekoga uhvate, nekoga ne. Na kraju krajeva “Money Makes The World Go Round”.

F1 84

Redbull bi najbolje bilo da uđe u pakt sa Toyotom i zajednički rade i na novoj šasiji i bolidu
kao i Bar i Audi.

ZMija

a sto mozete i jedni i drugi i treci iznositi jednostrane stavove
mada je tako i u realnom zivotu
po meni svako je iskoristio momenat kad mu je dat dominantniji bolid
sumaher u svoje, vetel u svoje, hamilton u svoje, max u svoje vrijeme
alonso u svoje vrijeme.hakinen u svoje vrijeme
ali se nikada po mom skromnom misljenju nece moci ponoviti uspjeh
Juan Manuel Fangio koji je 5 puta sa razlicitim bolidima bio svjecki sampion
ne umanjujem ni uspjeh mihaela sumahera i luisa hamiltona koji su po7 puta bili sampioni

theKing

R.bulla nije bo tada!?
Pitam za prijatelja!

TORPEDO

Red Bull je u F1 18 godina a Mercedes 15,sitni igraći za Ferrari koji je 72 godine.

TORPEDO

Potpisujem za Juana Manuela Fangia…i što je najbolje naslove je osvajao u poznim godinama za gp vozača.
Prvi naslov je osvojio sa 40 godina a zadnji sa 46.
Naslove je osvajao vozeći za Alfa Romeo,Maserati,Mercedes i Ferrari.
I pritom ima nevjerojatan skor dobivenih utrka prema broju nastupa,nitko ga neće nikad prestići.

Deyo

Motivaciona poruka : Kada je zivot težak i stvari ne idu kako treba, setite se da uvek može biti gore. Kao na primer, ostati upamćeni javno kao vozač koji je postavio rekord 2008. vozeci najsporiji krug u F1, i time omogućio titulu nekome ko je uopšte nije zaslužio. 😁

schumy

Lewis Hamilton na današnji je dan 2008. u posljednjem krugu prestigao Timu Glocka i osvojio peto mjesto koje mu je bilo potrebno za naslov prvaka i tako razočarao Felipea Massu i njegove navijače u Brazilu. Hamilton je, kao i 2007., i 2008. na posljednju utrku prvenstva u Brazilu došao kao vodeći,ovoga puta sa sedam bodova prednosti ispred Masse u Ferrariju. U slučaju Brazilčeve pobjede, Britancu bi bilo dovoljno peto mjesto. Massa je vodio cijelu utrku, a Hamilton je do pretkraj utrke imao poziciju koja mu je trebala za naslov prvaka. Tada je pala kiša, a neki su vozači, uključujući Glocka… Read more »

Deyo

Sluzbeno je on kao najveci, pa je realnost malo drugacija. Napisa ovoliko, i na kraju ne rece nista. Ako ne znas tematiku, a i nemas smisla za humor, nemoj ni gubiti vreme za pisanje. Ali, jedno je sigurno, taj cije ime koristis je daleko bolji od tvog idola 🙂

lando

Najsporiji posljednji krug je bio prošle godine u belgiji!
Rekord drži zna se ko!

Deyo

Ma, to je white supremacy conspiracy 😀 😀 😀

theKing

I sta bi pjesnik htio reci!?
Kad se sjatim mclarena i njegovih odustajanja u posljednjim krugovima kao vodeci….

Deyo

Izgubili smo cell sezonu pokisavajuci da podmitimo visoke zvanicnike da uskladjuju pravila sa nasim specifikacijama i da onemogucavaju bilo kakvu konkurenciju. Posto nismo uspeli, sada smo malo nervozni. Pa, idemo logikom lopov vice držite lopova. A i arogantni i atipaticni Britanski voditelji takođe, jer znaju da njihova najveća iluzija neće više nikada moći osvojiti naslov.

Crnac

Da se nadovežem:
… ali nismo uspjeli jer su veći hohštapleri od nas uspjeli još krajem prošle sezone sve “dogovoriti”, te prekoračenjem buđeta pripremiti bitne stvari na bolidu za ovu sezonu.
Eto da se vidi da nema samo Deyo bujnu maštu.

sladjan87

To je jos uvijek manje nego 2 godine prednosti koje ste imali za pocetak turbo ere .

Crnac

Ja ne navijam za Mercedes, ali pošto Crnac vozi za njih drago mi je, naravno, kada su dobri. I da … bujna mašta 🙂

Gigi

E da imate Verstappena mogli bi i sa slabijim bolidom osvojiti prvenstvo, ovako RB sa kantom pobjeduje dominantni Merc i Ferrari. Ipak je RB 2 klase losiji ali u rukama Vesa dere guzove Ferrariu i Mercu.

theKing

Mislim da bi verštapen i u williamsu osvojio naslov. Ma nema do njega.

Gigi

Slazem se. Iz RB-a su objavili da prekidaju razvoj bolida za slijedecu godinu jer Verstppen moze bez problema biti konkurentan i sa ovogodisnjim spe-om. Visak novaca ce preusmjerit u kvalitetniji cetering i naravno paze da ne prekorace cap.

Max8

Hahahha, fakat! I još takav bi vjerojatno oprao Ljuiza ko beba zvečku 🙂 dobra opservacija!

Related Posts
24
0
Would love your thoughts, please comment.x