Red Bull odabrao novo vodstvo nakon Mateschitza

Vlasnik Red Bulla, Dietrich Mateschitz, preminuo je u listopadu i iza sebe ostavio ogromno carstvo. Danas je poznat strateški plan Red Bulla nakon Mateschitzove smrti, uključujući i budućnost Formula 1 ekipe Red Bull Oracle.

Prema pisanju Autosporta, Red Bull je odlučio budućnost tvrtke već iduću noć nakon što je Mateschitz preminuo. Red Bull više neće voditi jedan izvršni direktor, kao što je to radio Mateschitz, već će tu odgovornost sada preuzeti troje ljudi.

Mark Mateschitz poslao je pismo zaposlenicima Red Bulla u kojoj ističe da se radi o rješenju koje je predložio sam Dietrich prije smrti, a istog podržavaju i Red Bullovi partneri iz Tajlanda, odnosno obitelj Yoovidhya.

Franz Watzlawick, Alexander Kirchmayr i Oliver Mintzlaff preuzimaju kormilo Red Bulla. Mark Mateschitz dodaje da se radi o “dream timu” i da je veoma zadovoljan što će oni voditi budućnost Red Bulla.

Tko će voditi F1 ekipu?

S obzirom na to da se vodstvo Red Bulla dijeli na tri čovjeka, jasno je kako će netko od njih biti zadužen i za sportske aktivnosti u Formuli 1. Tu će odgovornost nositi Mintzlaff zajedno s Kirchmayrerom. Naime, Kirchmayr bit će zadužen za financijski aspekt F1 ekipe, s obzirom na to da on postaje financijski direktor Red Bulla.

Smatra se da će Kirchmayr brinuti o financijama F1 ekipe, koja je nedavno kažnjena zbog kršenja budget capa. S druge strane, Mintzlaff će se više brinuti o sportskom aspektu, što mu nije strano. Naime, Mintzlaff je bio predsjednik Red Bull Leipziga, nogometnog kluba u Bundesligi za kojeg igra hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol.

Prije RB Leipziga, Mintzlaff se bavio s koordinacijom svih nogometnih aktivnosti u koje je Red Bull bio uključen. U ranijoj dobi bio je i profesionalni maratonac, 1999. godine završio je peti u njemačkom polu-maratonu.

Pretplati se
Obavijesti o
13 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Jedna lijepa vijest: Pecco Bagnaia i Ducati Svjetski prvaci 2022.g.

theKing

Hmm.austrijanci/britanci r.bull!!

schumy

Tako je to u svim kompanijama – pioniri/vizionari ih osnuju i SAMI ih vode do svoje smrti a nakon te neumitnosti ljudskog roda /smrt…) ovoga jednog naslijede “tri Miloša” jer bi se jadni naprezali previše od silne brige i rada… Žalim RB – u ovoj “novoj” eri NI SLUČAJNO im se neće desiti da prekorače budžet, sve i da hoće jer su “a gdi su pare” pomno čuvane od strane “korporacijskih pasa”… Ja sam u tehnici i ovdje vlada pravilo – Pitanje: Što je to “nadzorni inženjer” (nekada se to zvalo Nadzorni organ) ?… Odgovor: To je pas koji “sjedi… Read more »

schumy

Zašto minusi – ja samo tvrdim da će od sada pa nadalje vlasnici RB sredstva za F1 davati “na kapaljku”….I još nešto – financirao je Matešić SVE sportove tako da u posljednjih 10-tak godina RB je bio sveprisutan u svijetu…

robif

Nema RB Leipzig… vec RasenBallsport Leipzig ,Njemacka ne dopusta da klubovi nose ime sponzora

Yukihonda

Red Bull….

Max8

Srušeni snovi forum ekipice o brisanju RB-F1.. Inače, dosta Austrijanaca svoje firme stavljaju u ranoj fazi života pod tzv. “stiftung” te imaju detaljno razrađene planove u slučaju vlastite smrti..nije kao u nas rVata, vlasnik premine, 3 sina i dvije ćeri prvo spiskaju svu lovu pa se zarate i razjebu firmu..

robif

Razjebu firmu i radnike,a drzava im jos pomogne

Desmosedici

Eto Matešić rVat pa nije dao sinu da sve spiska..nije čak ni Glavni u firmi već su to ova trojica.

Max8

Hrvat? Ti očigledno znaš više i od njega samoga. Good for You💪

Desmosedici

Da Hrvat..a druga stvar je¸kako se tko iz raznoraznih razloga izjašnjava..mnogima je komodnije i isplativije se oportuno ponašat..pa se izjašnjavat kao kozmopolit itd.

Max8

Malo ste se pogubili. Da, ima hrvatske korijene. Ali: -> Rođen u AT, odgojen u AT po AT mentalitetu i tako se i izjasnjavao, kao Austrijanac. Jedan Tihomir “građevina” Orešković je u naravi bio više hrvat od Mateschitza.. Tako da to što ima naše korijene u ovom slučaju baš i ne znači puno.. I ono što sam u prvom postu napisao tiče se upravo tog AT mentaliteta, suprotnog od našeg. To se jako dobro vidi i na ovom forumu da smo mi balkanci više “emocionalni” u rasuđivanju dok Njemci i Austrijanci više razmišljaju racionalno..

Desmosedici

Ne vidim u čemu smo se pogubili? Naravno da je odgojen u drugom okruženju i drugom uređenju od recimo tebe i mene..samo ne razumijem tvoju potrebu ili razlog zašto želiš negirati ili relativizirati da su mu roditelji etnički Hrvati.

Related Posts
13
0
Would love your thoughts, please comment.x