Horner o Red Bullovoj kazni: Nije bilo namjere, ne moramo se ispričati

Fantastična sezona Red Bulla i Maxa Verstappena zamaskirana je skandalom o prekoračenju dozvoljene potrošnje u 2021. godini, zbog čega je konstruktorski prvak iz 2022. godine kažnjen sa sedam milijuna eura novčane kazne koju moraju platiti u 30 dana.

Osim financijske kazne, Red Bullu je smanjeno i dozvoljeno vrijeme u zračnom tunelu za iduću sezonu. Samim time, Red Bull će imati još manje vremena za testiranje u nadolazećoj godini, a prvoplasirana ekipa u konstruktorskom prvenstvu već ima reducirano dozvoljeno vrijeme.

Iako se ne radi o blagoj kazni, mnogi su mišljenja da Red Bull nije prikladno kažnjen zbog kršenja pravila. Međutim, u Red Bullu su drugačijeg mišljenja. Iako ne ističu da je sama kazna pretjerana, šef ekipe Christian Horner smatra da je ogromna šteta učinjena na reputaciju i ugled njegove momčadi, primarno zbog optužbi i komentara rivala kao što su Toto Wolff (Mercedes) i Zak Brown (McLaren).

Hornera također brine što su procurile informacije o Red Bullovom prekoračenju tjednima prije nego što je taj podatak postao služben.

“Optužbe koje sam čuo u Singapuru iznimno su uznemirujuće za svakog zaposlenika naše ekipe, sve naše partnere i svakoga tko je uključen u Red Bull.”

“Očito, bilo kakvo curenje informacija veoma je zabrinjavajuće. To je nešto što očekujemo istražiti.”

“Priznajemo da je to lekcija koju moramo naučiti. Potencijalno su učinjene pogreške u našem izvještaju, a svatko može biti stručnjak nakon što se poznaju činjenice.”

“Nije postojalo namjere, ništa nije bilo neiskreno i varanje sigurno nije bilo uključeno, kao što su neki kutevi sugerirali. Mislim da se ne moramo ispričati.”

Christian Horner

Red Bullov šef kaže da je njegova ekipa “naučila svoju lekciju”, a dodaje i da svatko može naučiti iz njihovog primjera. Također dodaje da Verstappen i Sergio Perez zaslužuju više poštovanja na stazi.

“Naučili smo neke lekcije. Svatko može naučiti nešto iz ovoga, kritizirali su nas u javnosti. Primili smo prilično težak udarac zbog optužbi drugih ekipa.”

“Zviždi se našim vozačima na stazama. Značajna je šteta i za našu reputaciju koja je nastala zbog optužbi ostalih. Vrijeme je da to sve prestane.”

Christian Horner
Pretplati se
Obavijesti o
9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
robif

Horner čim se toliko pjeniš,znači nešto se muljalo….Vjerojatno si i ti kao i Srećko Šojić – iznenađen,a bogami i uvređen- ili kako bi još i Šojić rekao -Ja se za taj novac uopšte ne sećam.”

nazareth

Ja ne razumijem zašto ne prikažu sve budgete od ekipa pa da vidimo koliko je tko na što potrošio, to bi bilo poželjno i transparentno. Možda su drugi samo bolje prikazali troškove, uglavnom šteta da nije cijeli razgovor prenesen di je pričao o tome da je prekoračenje bilo nevezano uz razvoj bolida i da se zbog toga se ne moraju ispričati jer nisu varali u smislu da su zbog toga dobili performanse. U svakom slučaju šteta ali isto tako bi bilo poželjno istražiti ekipe koje su prije javne objave imale informacije, ovakav linč potaknut od strane Mercedesa i engleskih medija… Read more »

theKing

Nije na razvoj ali dali je na placu jednog ing.kojeg je preoteo mercu koji ga nije mogao toliko platiti!?

nazareth

Ne znamo, zašto ne stave sve transparentno…. Navodno da je višak za bolovanja od covida ali da bilo bi lijepo vidjeti i koliko zarađuje mehaničar a koliko neki inženjer u Red-bullu a koliko u Mercedesu. Ali sumnjam da nitko od svih ekipa ništa nije sakrio, bilo bi naivno tako nešto za vjerovati.

Lewis8

Svi su predali izvješća. RB je prekoračio. Drugi nisu.

Zašto bi to imalo ikakvog smisla?
Ajmo uključiti alternativne istine.

Ajmo se zapitati jesu li možda drugi bolje sakrili. Ajmo se onda dalje pitati nisu li RB za glupost napucali kaznu. Ajmo se pitati jesu li drugi više prekoračili. Onda se ovdje upitajmo jesmo li mi to zapravo vidjeli? Na kraju kao i sve alternativne istine sva ova pitanja pretvorimo u tvrdnje i dobijemo RB nije ništa prekoračio ostali (pogotovo Merc) su muljali.

nazareth

Red bull je pogriješio ali po meni treba raščlaniti za kaj točno, jer nije isto da li su stvarno novce potrošili na katering, ljudima isplatili dodatke zbog bolesti ili su te novce upumpali u razvoj bolida, bilo bi i dobro vidjeti koliko je tko morao platiti zbog sudara… Ima tu jako puno varijabli i nikada ništa nije do kraja čisto u F1. Ali ovakva propaganda je previše jer osim Red bullu šteti i samoj F1. Prošle godine je bila dobra borba, Max je zasluženi pobijednik i čemu onda bacati ljagu na to? Pa tako bi mogli ići svaku sezonu retroaktivno… Read more »

papaya

Da da,,,ruganje na najjace

Related Posts
9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x