Tsunoda: Ovo je ostvarenje sna, a nadam se da će i sutra biti dobar dan

Poseban je bio ovaj petak za Yukija Tsunodu. Japanski vozač prvi je put izašao pred svoju publiku u bolidu Formule 1 i priznao da je to za njega bilo poput ostvarenja sna…

Velike nagrade Japana nije bilo prošle godine, tako da je debitantska sezona Yukija Tsunode protekla bez nastupa na domaćem terenu. No, konačno je dočekao svoj prvi F1 nastup na stazi Suzuka, a raspoloženje mu nije pokvarilo ni loše vrijeme ni dosta loši rezultati. Na prvom slobodnom treningu imao je 19., a na drugom nešto bolje 14. vrijeme.

“Ovo je definitivno ostvarenje sna. Kad sam izašao iz garaže na prvom treningu, jednostavno su me preplavili osjećaji. Posebno u zavoju broj 2, kad sam došao do drugog zavoja u tom izlaznom krugu. Tamo sam bio prije četiri ili pet godina. Definitivno, uživao sam. Nisam osjećao pritisak ili tako nešto, samo sam uživao u cijelom danu, koji je bio relativno dobar”, rekao je Yuki.

“Nastojao sam izbjeći pretjerano uzbuđenje, ali posebno izvan bolida počinjem osjećati višak adrenalina i višak energije. Ponekad vam takvi osjećaji dobro dođu, a ponekad mogu biti pretjerani. Ne znam, držao sam se uobičajene rutine kao i na drugim stazama. Mislim da je bio dobar dan za mene.”

Uvjeti na slobodnim treninzima bili su daleko od idealnih (Photo by Peter Fox/Getty Images)

Tijekom petka na slobodnim treninzima nije bilo vožnje na gumama za suho. Zbog toga se teško baviti nekakvim predviđanjima za nastavak vikenda jer u subotu ne bi trebala padati kiša. Treći će trening biti ključan u pripremama za kvalifikacije, a u nedjelju su opet moguće padaline pa će možda i vožnja na prva dva treninga biti donekle svrsishodna. Što onda očekivati?

“Trenutno nemam pojma”, kaže Tsunoda. “Još nismo vozili po suhoj stazi, ali isto je svima. Prilično sam uvjeren da mogu postići dobre stvari, ali naravno da trebam puno pripreme. Jasno je da sam u novoj situaciji, prvi put za mene u Formuli 1 i sutra prvi put po suhom, tako da treba mi kvalitetna priprema pa ćemo vidjeti.”

“Mislim da smo danas prikupili dosta podataka, a tu je i iskustvo postupnog povećavanja brzine iz kruga u krug s moje strane. Sutra je novi dan, čini se da će biti sunčan dan i nadam se da će biti dobar dan.”

Japancu bi doista dobro došao jedan pravi rezultat u nedjeljnoj utrci. Ne samo zato što vozi kod kuće, nego i zbog dosta lošeg učinka u ovoj sezoni. U zadnjih šest nastupa ima tri odustajanja, a bodove je posljednji put osvojio na VN Španjolske 22. svibnja. Ugovor za iduću sezonu je dobio, no za njegovo samopouzdanje dobro bi došla jedna prava utrka. Još pred vojskom strastvenih japanskih navijača – bolje ne može.

Yuki na druženju s navijačima (Photo by Peter Fox/Getty Images)
Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x