Sainz: Razočaran sam, ali nisam mogao ništa

Carlos Sainz je ispao iz utrke u Japanu nakon akvaplaninga i ispadanja u prvom krugu prema zavoju Spoon u Suzuki.

Kaže da nije previše uzrujan jer nije pogriješio i inzistira na tome da su uvjeti bili preopasni za utrku:

“Da budem iskren, nisam previše zabrinut. Očito sam razočaran zbog sudara, ali u isto vrijeme uvjeti su bili prilično nemogući s vidljivošću. Pokušao sam izaći iz Checovog prskanja da vidim nešto, ali čim sam izašao iz putanje, imao sam više vode u gumama i ušao sam u akvaplaning što je rezultiralo potpunim gubitkom kontrole.”

“Možda bi najbolja opcija bila započeti takve utrke s gumama za potpuno mokre uvjete. Svi se žale da se F1 ne vozi po mokrom, ali kad vidite tu situaciju, zapravo vozimo bez vidljivosti. Kako možete voziti bolid Formule 1 brzinom od 300 km/h bez vidljivosti?”

Vozač Ferrarija također je objasnio zašto je prisutnost pomoćnih i servisnih vozila na stazi jako opasna, čak i kada automobili voze smanjenom brzinom:

“Čak i iza sigurnosnog automobila vozimo se brzinom od 100 ili 150 km/h, ali pri tim brzinama ne vidimo ništa. Ako jedan vozač odluči malo izaći iz trkaće linije ili ima mali akvaplaning ili mora promijeniti prekidač na upravljaču i malo izađe iz linije i udari u traktor, gotovo je.”

“Još uvijek ne znam zašto riskiramo, u ovim uvjetima, imati traktor na stazi. Ionako ste to namjeravali označiti crvenom zastavom, pa zašto riskirati?”

Pretplati se
Obavijesti o
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Webmaster

Trebali bi razmisliti o drugom vozaču,ti nisi najbolja opcija za Ferrari.

safeth

Definitivno si promašaj Ferrarija..!!

Related Posts
2
0
Would love your thoughts, please comment.x