Leclerc najbrži uoči kvalifikacija u Singapuru!

Najbrži na posljednjem slobodnom treningu za VN Singapuru je bio Charles Leclerc u Ferrariju. Drugo vrijeme je postavio Max Verstappen u Red Bullu, a treći je bio Carlos Sainz u drugom Ferrariju.

Image

Tijek treninga:

Trening je službeno započeo u 12 sati po hrvatskom vremenu, ali je zbog obilne kiše i puno stajaće vode na stazi direkcija utrke odlučila zatvoriti pitlane te su vozači morali ostati u boksevima dok se uvjeti na stazi ne poboljšaju. Vozači su izašli pozdraviti navijače na stazi, ali su brzo otišli natrag u garaže.

Nakon desetak minuta kiša je prestala padati, a sigurnosni automobil je odradio još jedan krug po stazi. Dijelovi staze su izgledali vrlo dobro, ali na dijelovima su bile velike lokve vode. Zbog toga je direkcija utrke odlučila poslati suce na stazu kako bi probali maknuti velike nakupine vode sa staze.

Dvadesetak minuta nakon početka treninga nekolicina vozača je počela ulaziti u svoje bolide te je bilo za očekivati kako će trening započeti vrlo brzo. Obavijest je poslana kako će se pitlane otvoriti u 12:30 po hrvatskom vremenu pa će vozači imati na raspolaganju 30 minuta trećeg treninga za zadnje pripreme pred kvalifikacije.

Prvi je na stazu izašao Pierre Gasly u AlphaTauriju na full-wet gumama za kišu. Upravo on je postavio i prvo mjereno vrijeme od preko dvije minute. Brzo nakon njega na stazu su izašli i drugi vozači, a na stazi je bilo prisutno i dalje puno stajaće vode.

Gasly i Verstappen su bili prvi vozači na intermediate gumama nakon što su uvidjeli kako je staza na dosta dijelova prilično suha, bez nakupina vode. Odmah u prvom krugu je Verstappen postavio najbrže vrijeme te je bilo očito da je odabrao prave gume za uvjete na stazi.

Većina vozača je u tom vremenu odlučila otići na promjenu guma te su skoro svi bili na intermediate gumama. Mick Schumacher je imao problema prilikom promjene guma, ali je uspio zaustaviti bolid prije izlaza na stazu te nije uzrokovao veće probleme.

Jedini vozači koji 10 minuta prije kraja nisu postavili svoja vremena su bili vozači Mercedesa. Ipak, upravo tada su odlučili izaći na stazu pa smo očekivali njihova brza vremena vrlo brzo. U Mercedesu su očito odlučili ‘čuvati’ svoje bolide te su odrađivali prilično spora vremena.

Do kraja treninga na vrhu su se izmjenjivali Leclerc i Verstappen, a na kraju je Leclerc postavio brže vrijeme. Gasly je imao manjih problema u posljednjem brzom krugu, ali je prošao bez oštećenja na njegovom bolidu te su svi vozači završili posljednji trening bez problema.

Kvalifikacije kreću u 15 sati po hrvatskom vremenu!

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x