Hamilton: Važno je da FIA odradi posao kako treba

Lewis Hamilton je uoči početka VN Japana kratko prokomentirao navode oko budget cap-a i nekih naznaka da je Red Bull prešao limit tijekom prošle sezone što je glavna tema prošlih dana u paddocku Formule 1.

Podsjetimo, Hamilton je naslov prvaka izgubio upravo od vozača Red Bulla,MaxaVerstappena, na posljednjoj utrci sezone u Abu Dhabiju. Hamilton smatra da se i u slučaju manjeg prekoračenja budget cap-a treba biti strog u kažnjavanju.

”Zasigurno ne bi bilo dobro za naš sport da se utvrdi kako je neka momčad otišla preko dozvoljenog limita. Bilo je vrlo teško za sve momčadi da ostane u tom limitu, ali znam da smo mi to odradili kako treba.”

”Prošle sezone smo posljednju veliku nadogradnju imali u Silverstoneu, a znamo da smo mogli napraviti još nekoliko preinaka da smo imali sredstva za to. S druge strane, u drugom dijelu sezone je Red Bull dolazio često s nekim preinakama na bolidu te sam bio iznenađen.”

Hamilton je ponovio kako je vrlo bitno da FIA, koja kontrolira sve momčadi po tom pitanju, odradi dobar posao i transparentno objavi sve potrebne informacije, kako svim momčadima, tako i svim ljubiteljima Formule 1 diljem svijeta.

”Da smo imali još pola milijuna dolara na raspolaganju bi bez problema imali novu podnicu na bolidu, ali ja sam sretan što smo mi ostali unutar dozvoljenog limita i što smo kao momčad odradili posao  kako treba. Smatram da je to vrlo bitno kako bi imali bolji sport.”

”Ja iskreno ne znam što se događa u pozadini, ali vjerujem da predsjednik FIA-e i svi uključeni u taj proces mogu odraditi posao kako treba. Vjerujem da ćemo uskoro dobiti rezultate, a želio bi da to bude odrađeno maksimalno transparentno prema svima,” zaključio je Lewis.

Pretplati se
Obavijesti o
9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
mfaktor

A, vidi Lewisoljubaca! Iz guze (razvaljene) mu virite!

Race Engineer

Dao je do znanja šta misli i šta se dešava a opet u kulturnom tonu kako se i očekuje od najboljeg vozača svih vremena.

amadeus2022

Slažem se, ali isto je tako trebao reći šta se dešava i u eri dominacije Mercedesa. U to je vrijeme šutio kao zaliven i nije želio komentirati odluke FIE!

Lewis8F

Dečki u komentarima izašli iz remisjie, ahaha.

Senna 1

Ne brini , kupit će Totto opet FIA-u… jedino tako i znate pobjeđivati…

Yukihonda

Propucali su buđet onoliko koliko ste nam vi štete napravili u 2021…seronja..sada kada vidiš da ste sjebali stvar sa bolidom do 2026 teško da će te sustići Hondu i Ferari.. i da vitez neće osvojiti niti jednu stazu… ti sada prosipaš pamet poklopi se….

Yukihonda

tako mlad a senilan uz to i ljigavac…

Max8

Kao što je kod svih vaših ilegalnosti pravilno odlučila da se zabranjuju, “od iduće sezone”. Ajde napushi se

mody

Zsbranit da vozilo ude u zadnji krug i tako netko pobijedi

Related Posts
9
0
Would love your thoughts, please comment.x