Williams: Bilo je komplikacija nakon operacije, ali Albon se sprema za Singapur

Alexander Albon neće po dobrom pamtiti ovogodišnju VN Italije u Monzi. Zbog upale slijepog crijeva morao je na hitnu operaciju, nakon koje je privremeno čak bio na intenzivnoj njezi i disao uz pomoć respiratora, no srećom cijela ova priča imala je sretan kraj.

Albon je u petak odradio slobodne treninge na Velikoj nagradi Italije, no u subotu se morao povući iz natjecanja. Williams je angažirao Nycka de Vriesa kao zamjenu, a Tajlanđanin je završio u bolnici na operaciji slijepog crijeva. Sama operacija prošla je dobro, no nakon nje došlo je do komplikacija, izvijestio je Williams.

“Nakon operacije, Alex je pretrpio neočekivane postoperativne anestetičke komplikacije koje su dovele do zakazivanja respiratornog sustava, što je znana, ali rijetka komplikacija. Intubiran je i prebačen na intenzivnu njegu. Tijekom noći se dogodio izvrsni napredak i moglo ga se skinuti s respiratora. Prebačen je na glavni odjel i očekuje se njegov povratak kući tijekom utorka, nije bilo dodatnih komplikacija.”

“Alex je sad potpuno fokusiran na oporavak i pripreme za Veliku nagradu Singapura kasnije ovog mjeseca. Alex želi zahvaliti na odličnoj skrbi koju je primio od sestara, anesteziologa, ICU timova u Osperdale San Gerardo – ASST Monza, FIA-inog medicinskog tima, njegovog trenera Patricka Hardinga, Williams Racing Teama i dr. Lukea Bennetta iz HINTSA Performancea”, stoji u priopćenju britanske momčadi.

Albonov privremeni zamjenik, Nyck de Vries, odlično je zamijenio kolegu i donio Williamsu dva boda u nedjeljnoj utrci.

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x