Russell najbrži na prvom treningu u Nizozemskoj!

George Russell u Mercedesu je bio najbrži na prvom slobodnom treningu na stazi Zandvoort u Nizozemskoj. Drugo vrijeme je postigao njegov momčadski kolega Lewis Hamilton, a treći je bio Carlos Sainz u Ferrariju.

Image

Tijek treninga:

Na samom početku treninga nekolicina vozača je odlučila izaći na stazu kako bi isprobala stazu koja se tek prošle sezone vratila u kalendar nakon dugo izbivanja. Prvo mjereno vrijeme je napravio Fernando Alonso u Alpineu, a Mick Schumacher je odmah otišao široko na šljunak, ali bez većih posljedica.

Alonso je bio jedini na srednjoj komponenti guma, a svi preostali vozači su krenuli u prvi trening na tvrdim C1 gumama. Desetak minuta nakon početka treninga je pokazana crvena zastava jer je Max Verstappen imao problem s mjenjačem na svojem bolidu te je zaustavio svoj Red Bull na stazi.

U 12:50 je sesija nastavljena te su vozači ponovno izašli na stazu kako bi nastavili skupljati vrijedne podatke. Schumacher je bio kratko pod istragom zbog navodnog izlaska na stazu dok je bila pokazana crvena zastava, ali su suci odlučili kako je sve bilo po pravilima.

Alonso je bio prvi vozač na mekanim gumama te je odmah postavio najbrže vrijeme sesije. Dva McLarena su također izgledala vrlo dobro na soft gumama, a Sainz je bio najbrži. Zhou Guanyu je bio jedini koji do polovice treninga nije postavio niti jedno mjereno vrijeme, ali je nekoliko minuta nakon toga izašao na stazu.

Leclerc nije mogao biti brz kao i Sainz, a Russell je odmah u prvom krugu na mekanim gumama uspio doći do treće pozicije. Hamilton nije do samog kraja treninga uopće izlazio na mekanim gumama te je tek pri kraju postavio brzo vrijeme. Perez je imao jedan trenutak kada je došao vrlo blizu zidu, ali je uspio proći bez oštećenja.

Desetak minuta prije kraja, Russell je uspio postaviti vrlo brzo vrijeme te je došao na vrh poretka. Hamilton je uspio doći blizu momčadskog kolege u brzom krugu na mekanim gumama, ali ipak nije bio brži. Sergio Perez nije postavio neko kompetitivno vrijeme te je odrađivao duže stintove.

Do kraja treninga nije bilo većih promjena te je Russell ostao najbrži. Mercedes i McLaren se čine vrlo brzim na stazi Zandvoort, ali pravo stanje ćemo vidjeti tek u subotu. Drugi slobodni trening se vozi od 16 sati.

Pretplati se
Obavijesti o
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
mody

Mercedes jako brz 1 put ove sezone su izgledali dobro vidjet cemo 2 trening zaandvort je odlicna staza

Related Posts
1
0
Would love your thoughts, please comment.x