Russell: Ferrari će biti ranjiv

Lewis Hamilton i George Russell morali su prekinuti svoju posljednju vožnju u Q3 u kvalifikacijama za Veliku nagradu Nizozemske zbog žutih zastava izazvanih greškom Sergia Pereza u posljednjem sektoru. Iako su obojica ostali pomalo razočarani, vozači Mercedesa vesele se nedjeljnoj utrci.

Hamilton se kvalificirao s tri desetinke od pole positiona i nije imao šanse za poboljšanje kada se Perez izvrtio na kraju Q3. Ipak, Lewis svejedno kreće u utrku ispred Pereza, s četvrtog mjesta na startu.

“Općenito se osjećam dobro s bolidom. Jako sam sretan što je automobil konačno oživio ovog vikenda. Biti samo desetinku iza Red Bulla bio je sjajan osjećaj i stvarno mi je to dalo puno nade da se borim za prvi red. Ali, žuta zastava na kraju je donijela nesreću, ali to su utrke.”

“U jednom krugu smo nekako smanjili zaostatak. Ne mogu razumjeti zašto, ali kako god. Nadam se da to znači da smo sve bliže i bliže u utrci, ako budemo, to će biti fantastično. Ako se možemo boriti s ekipom ispred nas i suprotstaviti im se, bilo bi to sjajno iskustvo”, rekao je Hamilton.

Russell je ipak manje zadovoljan sa šestim mjestom u kvalifikacijama, budući da će dijeliti treći startni red s Checom, ali je rekao da se još uvijek može boriti za podij u nedjelju:

“Da budem iskren, ne osjećam se baš najbolje. Automobil je bio odličan cijeli vikend. Imao sam stvarno dobar osjećaj nakon treće vožnje, ali danas nije funkcionirao.”

“Zapravo ne znam zašto, ali na kraju me nedostatak performansi u Q2 koštao jer smo u Q3 morali uzeti drugi set guma, tako da sam imao samo jedan set dostupan u Q3 i onda još sa žutom zastavom nisam uspio realizirati dobar krug. To bilo malo frustrirajuće.”

“Ali, P6 nije loše mjesto za početak. Ne vidim bilo koji razlog zašto se ne možemo boriti za postolje. Moramo naporno raditi”, rekao je Russell.

George računa na ranjivost oba Ferrarija koji će napadati Verstappena u prvom krugu:

“Nadam se da će se Ferrari potpuno usredotočiti na Maxa i to bi ih moglo učiniti ranjivima. Mislim da će se Max jednostavno provući naprijed i Ferrari će morati riskantnije voziti. Vjerujem da ćemo sutra vjerojatno imati i brži bolid od Ferrarija i Checa.”

“Nadam se da će biti što veća temperatura i što više zaustavljanja u boksu kako bismo mogli imati tu priliku. Neke momčadi jutros su radile simulaciju dugih vožnji i čini se da je potrošnja guma bila bolja od očekivanog. Ne treba puno, nekoliko stupnjeva promjene u temperaturi i može sve promijeniti na ovaj ili onaj način, pa kao što sam rekao, nadam se da će sunce sjati.”

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x