Hamilton priznao da nije trebao nazvati Red Bull ‘proizvođačem pića’

Nakon devet godina ekipa Red Bulla vratila se na vrh F1 konstruktora. Austrijsko-britanska ekipa vladala je oktanskim cirkusom početkom prošlog desetljeća, u kojem su nanizali četiri konstruktorske titule, a sve to je okrunio Sebastian Vettel s četiri naslova u konkurenciji vozača.

Jednom prilikom tijekom sezone u 2011. godini, Lewis Hamilton komentirao je kako ne očekuje da će Red Bull zadržati dugogodišnju kvalitetu na F1 gridu, ponajviše zato što su proizvođači energetskom pića dok su najveći konkurenti proizvođači automobila.

Ipak, povijest nam je dokazala da je Hamilton tada pogrešno procijenio situaciju. Red Bull u 2022. uspješno juri prema ukupno petoj tituli konstruktora, dok su proizvođači automobila kao što su Ferrari i McLaren u suši po pitanju trofeja.

Uoči VN Nizozemske, Hamilton je za Motorsport priznao pogrešku, a za Red Bullov uspjeh najviše ističe briljantnog Adriana Neweyja.

“Više se radi o tome da sam impresioniran s Adrianom Neweyjem i njegovom ekipom. Mislim da Red Bull generalno ima stvarno odlične bolide već neko vrijeme. Nekoć su imali veoma visoko postavljen bolid i više opterećenja.”

“Čini mi se da su ove godine shvatili da njihov motor nije zapravo sporiji od ostalih i da su prije jednostavno imali više opterećenja od drugih. Obavili su fantastičan posao.”

Lewis Hamilton

‘Dokazali su mi da sam u krivu’

Britanac je lani u veoma uzbudljivoj sezoni kroz čitavo prvenstvo bio bok uz bok prvaku Maxu Verstappenu, koji je sada glavna uzdanica Red Bulla.

“Sve što sam u prošlosti rekao u vezi njih, nisam mislio ništa loše. Mislim da sam prije nekoliko godina rekao nešto da su proizvođači pića, ili nešto slično.”

“Više sam htio istaknuti činjenicu da ćete se prije kladiti na proizvođača automobila, ali dokazali su mi da sam u krivu, kao i svima drugima. Obavili su odličan posao.”

“Impresivno je, ali vjerujem u mlade nade u našoj ekipi i da ćemo se vratiti.”

Lewis Hamilton
Pretplati se
Obavijesti o
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
theKing

Pa r.bull i je proizvodac pica!
Eto,otidi i kupi jedan auto marke r.bull

Related Posts
1
0
Would love your thoughts, please comment.x