De Vries: Mislim da zaslužujem šansu u Formuli 1 2023.

Iako će šefovi Formule 1 reći da nove momčadi i nisu potrebne, ove se godine ponovno događa situacija da puno dobrih vozača cilja na jako malo slobodnih mjesta. Jedan od onih koji se nadaju prilici je i Nyck De Vries.

Nizozemac je ove sezone vozio tri slobodna treninga na Grand Prix utrkama Formule 1, a što je posebno zanimljivo, svaki od tih treninga za različitu momčad. Prvo je na Velikoj nagradi Španjolske vozio za Williams umjesto Alexandera Albona, onda je mijenjao Lewisa Hamiltona u bolidu Mercedesa u Francuskoj, da bi danas na Velikoj nagradi Italije vozio za Aston Martin umjesto Sebastiana Vettela.

“Iskreno, veoma je vrijedno dobiti priliku zaviriti u tri različite momčadi i njihove organizacije te vidjeti kako djeluju i kako pristupaju različitim stvarima, na što stavljaju naglasak. Također, dobro je osjetiti razlike između tri bolida. Mislim da je privilegija dobiti tu priliku i pohraniti stečena iskustva”, kaže De Vries.

Nyck de Vries, Aston Martin

Aston Martin se prvog dana u Monzi nije baš pokazao u dobrom svijetlu. Na prvom treningu Lance Stroll je bio 15., a De Vries 19. Poslijepodne se u svoj bolid vratio Vettel i imao 17. vrijeme drugog treninga. Stroll je bio poziciju iza njega.

“Bilo je vrlo teško. Koristimo ovdje paket s niskom razinom potisne sile i mislim da priroda ove staze s karakteristikama ove generacije bolida, čini vožnju s malo downforcea izuzetno izazovnom. Posvetili smo prvi dio treninga prikupljanju aerodinamičkih podataka, a na kraju ipak mogu biti zadovoljan s onim što smo napravili”, rekao je privremeni Vettelov zamjenik u Monzi.

De Vries je 2019. osvojio prvenstvo Formule 2, no na pravu priliku u najjačem rangu još uvijek čeka. Nije više puno slobodnih mjesta ostalo za sezonu 2023., a mnogo je dobrih vozača koji se još uvijek nadaju da će ući među odabranih 20. I Mercedesov rezervni vozač je u tom društvu vozača neriješenog statusa s primjerice Nicom Hülkenbergom ili Antoniom Giovinazzijem, koji još uvijek sanjaju povratak u F1.

“Vrijeme će pokazati, doista ne znam”, odgovorio je Nyck na pitanje o svojim planovima za 2023. “To nije u mojim rukama i ne kontroliram situaciju. Sanjam tu priliku i mislim da istu zaslužujem, no nije na meni odlučivati o nečijim vozačkim postavama.”

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x