Dan Fallows: Vidim mnogo poboljšanja; pronaći ćemo „Aston način“

Tehnički direktor Aston Martina Dan Fallows iznio je svoja očekivanja za sljedeću sezonu u kojoj će britanska momčad nastaviti sa svojim, kako Fallows kaže, nevjerojatno ambicioznim planom da dosegne čelna mjesta F1 grida.

Nakon što se 1959. i 1960. godine natjecala u Formuli 1, momčad Aston Martin vratila se u elitno natjecanje 2021. godine. To je, dakako, još jedan „evolucijski stadij“ momčadi koju smo gledali pod imenima Force India i Racing Point.

Tim Lawrencea Strolla zacrtao je svoj petogodišnji put na kraju kojega žele doseći osvajanje naslova. To uključuje ulaganje u potpuno novu tvornicu koja bi uskoro trebala otvoriti svoja vrata.

Aston Martin je prošlu sezonu, u prvenstvu s deset timova, završio na sedmoj stepenici poretka te se nadao da će tijekom ove sezone napraviti svoje prve „korake penjanja“ po gridu Formule 1. Očekivanja su jedno, a realnost drugo, pa se šest utrka do kraja sezone 2022. ova momčad nalazi na pretposljednjem mjestu poretka konstruktora s 25 bodova.

Unatoč tome što se nalaze na devetoj poziciji, s osam bodova zaostatka za AlphaTaurijem i devet za Haasom, tehnički direktor Dan Fallows uvjeren je da je Aston Martin na pravoj putanji.

Fallows vjeruje da će njihov bolid za iduću sezonu biti mnogo konkurentniji od ovogodišnjeg bolida, a uvjeren je u to da će AMR23 moći napraviti veliki korak naprijed.

„Kada pogledam naš bolid, apsolutno posvuda postoji poboljšanje. Trenutno imamo doslovno stotine projekata u tijeku. U odjelu za aerodinamiku, u odjelu istraživanje i razvoj, u uredu za dizajn… ljudi pronalaze poboljšanja u cijelom timu.”

“Bilo da se radi o poboljšanjima težine, poboljšanjima vezanim za krutost bolida, poboljšanjima u kontrolama vozača, boljoj aerodinamici, stabilnijem bolidu – sve će to pridonijeti bolje performanse automobila“, rekao je Dan Fallows.

No, Fallows, koji se Aston Martinu pridružio ovog travnja nakon višegodišnjeg staža u Red Bullu, nema iluzija o vremenu koje će trebati momčadi iz Silverstonea da postigne potreban napredak u odnosu na svoje rivale i krene boriti se za nagrade.

„Nevjerojatno smo ambiciozni u pogledu skraćivanja vremenskih rokova kako bismo došli do točke na kojoj želimo biti. No, postoji velika razlika između toga da postanete vodeća momčad sredine terena i ozbiljnijeg izazova – pobjedama u utrkama i prvenstvima.“

„Za postizanje nečega takvog trebat će godine, a ne mjeseci. Stoga, moramo biti realni u pogledu očekivanja za sljedećih nekoliko godina. Svi znamo što trebamo učiniti da dođemo do čela poretka, no trebat će vremena.”

„Postoji toliko mnogo dijelova slagalice koje treba posložiti, a veliki dio toga je učenje na vlastitim pogreškama. Mi kao tim moramo pronaći svoj vlastiti put. Moramo pronaći Aston Martin način – Astonov način osvajanja Grand Prixa“, zaključio je Fallows.

Ovome dodajmo da će vozačku postavu Aston Martina 2023. godine činiti Lance Stroll i Fernando Alonso koji će iz najavljivanog bolida AMR23 pokušati izvući najbolje.

Pretplati se
Obavijesti o
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
schumy

Ništa od toga – stari Stroll se previše miješa u sportski dio ekipe – to se tako ne radi!!!
INTERNACIONALIZACIJA tima je pravi put, najbolje dokazuje “Todt-Schumaherova era” u Ferarriju!!!

Webmaster

Izgleda da su uzeli Alonsa samo da imn popravi prosjek,ali bojim se da ni on neče pomoći,a tatin sinek je potpuno beskoristan,dok to mehaničari ne mogu reči.

johhan peacedohan

Stroll nerijetko isporučuje bolje rezultata nego Seb.

bobodomino

Prvo bi se trebali riješit oba Strolla.

Related Posts
4
0
Would love your thoughts, please comment.x