Autocross u Gambetićima: Nova uzbuđenja na zemljanoj stazi

Utrka hrvatskog i slovenskog prvenstva okupit će čak 35 vozača iz osam klubova.

Piše: Miroslav Krpan

GAMBETIĆI –  Krajem lipnja staza „Canalli“ u Gambetićima bila je domaćinom međunarodne autocross utrke za FIA CEZ Prvenstvo Srednjeeuropske zone, a na drugoj ovogodišnjoj utrci, na stazi dugoj 727 metara, u šumom okruženom poligonu na području Općine Višnjan, u sjeverozapadnom dijelu istarskog poluotoka, ovog se vikenda očekuje 35 vozača u okviru bodovanja državnih prvenstava Hrvatske i Slovenije.

Organizacije „5. Nagrade Gambetića 2022.“ i ovog se puta prihvatila skupina oktanskih entuzijasta okupljena u domicilnom AKORK „Skok racing 1993“ i bratskom Autoklubu „Poreč Autosport“.

“Zadovoljni smo prijavama, prvenstveno vozača Slovenije kojih je u velikom broju, pa je tako i ova utrka zagarantirana dobrim vožnjama i međusobnim duelima. Naših je vozača izuzetno mali broj, tek osmorica iz tri kluba, ali vjerujemo u skori oporavak autokrosa, tim više jer mi na ovom prostoru stvaramo iz godine u godinu sve bolje uvjete, kako na samoj stazi tako i njenom okruženju. Nadamo se da nam je i vrijeme naklonjeno, da se zemlja natopila kišom, da će usprkos našim tehničkim službama i stalnim zalijevanjima, uvjeti na stazi biti dobri, sa što manje prašine. Gledatelji će moći uživati u još jednoj dobroj autocross utrci” kazao je Edi Milokanović, inicijator i organizator ove, kao i niza drugih oktanskih manifestacija širom istarskog poluotoka.

Četiri su različite skupine automobila podijeljenih u divizije. Treća je ovo utrka sezone i za hrvatsko i za slovensko prvenstvo. Poslije nastupa u Moravče (Slovenija) i Gambetićima, lideri hrvatskog prvenstva su Siniša Filčić (ASK Kastavac) u diviziji 1A, a u Diviziji 3 buggy jednosjeda višestruki prvak Loris Krbavac (AK Buzet Autosport).

Kod Slovenaca vodeći Divizije 1A je Žiga Kraševec (ŠK Tornado), dok je u Diviziji 3 Super Buggy na prvom mjestu Igor Kern (Tornado). S izjednačenim brojem bodova u Diviziji 3 Kart Cross treći ogled dočekuju Mitja Petrovčić (AMD Zvezda) i Klemen Zupan (ASC Mustang Domžale). Dvodnevni program međunarodne autocross utrke počinje u subotu, 10. rujna od 13 do 15,45 sati verifikacijom vozača i tehničkim prijemom vozila, a potom od 17,30 do 19 sati slijede slobodni treninzi. Nedjeljno jutro od 8 sati počinje s dva službena treninga, dok kvalifikacijske utrke slijede od 10,45 sati. Finalne vožnje na rasporedu su u 17 sati.

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x