Alonso se ispričao Hamiltonu i preuzeo kapu s potpisom

Nakon što ga je na prošloj utrci nazvao idiotom, Fernando Alonso ispričao se Lewisu Hamiltonu i posuo se pepelom zbog ružnih riječi koje je rekao putem radio veze. Također, preuzeo je i Mercedesovu kapu koju mu je Lewis pripremio i potpisao.

F1 vozači stigli su tijekom četvrtka u Zandvoort, gdje će ovoga vikenda voziti Veliku nagradu Nizozemske. U uvodu 15. utrke sezone pod posebnim su se interesom medija i javnosti našli Fernando Alonso i Lewis Hamilton.

Prošle nedjelje na stazi Spa imali su sudar u prvom krugu, nakon kojega je Alonso svog bivšeg momčadskog kolegu nazvao idiotom, a još je dodao da jedino zna startati i voziti na prvoj poziciji. Kasnije je Fernando ublažio retoriku i priznao da je to bio normalan trkaći incident te da mu je žao što je njegova poruka upućena vlastitoj momčadi otišla u eter. Uoči Velike nagrade Nizozemske Alonso je otišao korak dalje i ispričao se Hamiltonu, a fotografija dokazuje da je preuzeo i potpisanu Mercedesovu kapu, koju mu je Hamilton pripremio ranije ovoga tjedna.

“Apsolutno nemam problema s njim i jako ga respektiram”, rekao je Fernando pa nastavio: “Ispala je od svega golema stvar. Prije svega, to je Lewis – on je prvak, legenda našeg vremena. Još kad se nešto kaže protiv britanskog vozača, dogodi se ogromna aktivacija predstavnika medija. Govorili su razne stvari Checu, Carlosu ili meni. Ako nešto kažete latino vozaču, sve se nekako okrene na šalu. Kad kažete nešto drugima, sve dobije neku ozbiljniju notu.”

“No, bez obzira, ispričavam se. Ne mislim ono što sam rekao. Ne mislim da je bilo neke velike krivnje u tom trenutku, kad pogledam snimku. Bio je to incident u prvom krugu i bili smo blizu. U vrućini trenutka, pod adrenalinom, konačno se boreći za pozicije u top dva ili top tri, rekao sam ono što nisam trebao reći.”

Alonso je u sudaru definitivno bolje prošao jer je utrku završio na petom mjestu, dok je Hamilton morao odustati. Španjolac se još jednom vratio na tu situaciju iz prvog kruga.

“Rekao sam nakon utrke da je to bio trkaći incident po mom mišljenju. Kad kažete nešto preko radija, u tom trenutku mislite da razgovarate sa svojim inženjerom. Startate u top tri, prođete Checa u prvom zavoju i vozite drugi, a onda se nešto dogodi i u tom trenutku kažete nešto svom prijatelji, kolegi, inženjeru.”

“Jasno da trebate biti svjesni da to može otići u prijenos, ali to je kao kad netko napravi grubi prekršaj u nogometu. U tom trenutku kažete nešto svom suigraču ili kome god, a to ne ide u prijenos. Prije utrke ili nakon utrke, rekao sam ono što mislim. Preko radija sam rekao nešto što ne mislim. Odsad ću biti vrlo tih preko radija”, poručio je za kraj Fernando.

Pretplati se
Obavijesti o
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
mody

U f1 se vrijeda preko radija non stop tko ukljuci te prijenose uzivo

papaya

Točno ono što sam i ja reka…vruća glava,mi bi možda bili i gori

Ispriča se,gospodski..smatra to trkaćim incidentom i začepia usta dušebriznicima…

Hvala Alonso

Related Posts
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x