Alonso o sezoni Alpinea: Nadmašujemo očekivanja

Momčad Alpine trenutno drži četvrto mjesto u poretku konstruktora s 18 bodova prednosti u odnosu na McLaren, a Fernando Alonso smatra da je rezultat u ovoj sezoni bolji od onoga što se moglo očekivati prije otprilike šest mjeseci.

Prikazanim na predsezonskom testiranju Alpine nikoga nije oduševio. Činilo se da bi to mogla biti teška sezona za francusku momčad, posebno nakon dosta turbulencija u vodstvu momčadi tijekom zimske stanke. Ipak, kad su krenule utrke, Alpine je krenuo uzlaznom putanjom i danas drži jako dobro četvrto mjesto u konstruktorskom poretku i iza sebe drži McLaren.

Fernando Alonso kaže da su početkom godine o ovakvoj situaciji mogli samo sanjati i da su ovogodišnja ostvarenja momčadi vrlo impresivna.

“Mislim da smo startali pomalo zabrinuti na zimskom testiranju u Bahreinu. Imali smo tamo nekih uspona i padova u pogledu performansi, ali od Australije ili Džede na ovamo, momčad je značajno ojačala, a motor je također puno bolji nego prošle godine.”

“Imali smo nekih problema s pouzdanošću, ali imamo više snage nego prošle godine, tako da to prihvaćamo. Borimo se s McLarenom u konstruktorskom poretku i možda je za nas tako nešto bilo poput sna na početku godine, tako da po mom mišljenju nadmašujemo očekivanja”, rekao je Španjolac.

Alonso je u sezoni do sada skupio 59 bodova. Imao je odličan niz uzastopnih Top 10 plasmana koji je trajao od VN Španjolske pa do odustajanja u Monzi prije dva tjedna. U tom nizu imao je dva peta mjesta (Silverstone i Spa), koja mu zasad predstavljaju najbolji rezultat sezone. Do kraja prvenstva ostalo je šest utrka, traži se barem jedno postolje.

“Bilo je nekoliko utrka na kojima nismo imali neku super sreću. Čak i u tom nizu osvajanja bodova, u Španjolskoj sam startao zadnji, u Austriji bolid nije krenuo u sprintu pa sam u nedjelju startao zadnji, a ipak smo osvojili bodove na tim utrkama. Trebaju nam čisti vikendi, u kojima nećemo imati probleme u subotu i nedjelju i koji bi nam vjerojatno bili bolji u pogledu osvajanja bodova.”

“Mislim da smo odmah iza najjače trojke pa su naše prirodne pozicije sedam i osam, a za postolje bi nam trebala pomoć bolida ispred. Ponekad ima kazni, kao u Spa kad sam startao treći. Startna je pozicija bila bolja, ali kasnije u utrci opet smo završili na toj nama prirodnoj poziciji.”

Gledajući te vrlo dobre rezultate Alpinea u ovoj sezoni, postavlja se pitanje zašto je Alonso izabrao Aston Martin za nastavak karijere. Njegova buduća momčad predzadnja je u prvenstvu, bolja jedino od Williamsa.

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x