Vettel: Brzina u utrkama nam je jača strana, ali kvalifikacije su naša Ahilova peta

Velika nagrada Belgije bila je 14. utrka u sezoni Svjetskog prvenstva Formule 1, a tek šesti put ove godine među osvajačima bodova bio je i Sebastian Vettel. U svom Aston Martinu stigao je do osmoga mjesta.

Nijemac je imao odličan prvi krug utrke. Startao je s desete pozicije, a nakon prvih sedam kilometara utrke držao je petu poziciju. Kasnije su iz pozadine došli brži vozači, Max Verstappen i Charles Leclerc, tako da se Vettel borio za sedmo mjesto protiv francuskog dvojca. Uspio je pobijediti Pierrea Gaslyja u AlphaTauriju, ne i Estebana Ocona u Alpineu.

“Mislim da smo imali dobru brzinu, posebno na već korištenim gumama. Bilo je ključno dobro se držati na starim gumama. Start i prvi krug bili su dobri i imao sam mogućnost boriti se protiv Alpinea. Nažalost, baš u krivom trenutku sam se našao na stazi s Pierreom, tako da je Esteban to lako iskoristio.”

“Osmo mjesto je solidan rezultat. Imao sam malu nesreću s tajmingom drugog zaustavljanja u boksu. Izašao sam odmah iza Pierrea i izgubio sam jedan krug iza njega, što je omogućilo Estebanu da na novim gumama smanji moju prednost koju sam izgradio tijekom središnjeg stinta.”

“Startali smo utrku jako, pronašao sam pristojan ritam. Imao sam mogućnost pritiskati oba Alpinea i mislim da je sedmo mjesto možda bilo moguće, ali ipak su bili malo prebrzi za nas danas. Međutim, rado ćemo pospremiti ove bodove u sef.”

I dok je tempo Aston Martina u utrci bio dobar, dio vikenda s kojim Vettel nikako ne može biti zadovoljan su kvalifikacije. U subotu je ispao već u Q1, ali igrom slučaja ovoga je puta startao s relativno dobre desete pozicije zbog brojnih kazni za druge vozače.

“Ponovno smo bili kompetitivniji u utrci, nego u kvalifikacijama. Za iduće utrke bit će ključno popraviti se u kvalifikacijama jer kad smo bliže vrhu, znam da su nam brzina u utrkama i generalno umijeće utrkivanja jača strana. Jednostavno moramo biti negdje gore, a u ovom trenutku se s time mučimo jer nemamo brzinu u kvalifikacijama. To je naša Ahilova peta. Pokušat ćemo raditi na tome i nadam se da će i idući vikend biti dobar za nas”, poručio je Sebastian.

S nova četiri boda Vettel je napredovao na ljestvici vozača do 12. pozicije. Kasni dva boda za Kevinom Magnussenom, a ima jedan bod više od Daniela Ricciarda.

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x