Mnogo kazni ovog vikenda u Belgiji

Mnoštvo vozača, uključujući i glavne konkurente za naslov, Maxa Verstappena i Charlesa Leclerca, spremno je utrku za Veliku nagradu Belgije startati sa začelja poretka, a sve nakon promjena elemenata pogonske jedinice na njihovim automobilima.

Verstappen, Leclerc, Lando Norris iz McLarena, Esteban Ocon iz Alpinea, Mick Schumacher iz Haasa i Valtteri Bottas iz Alfa Romea  – svi će morati startati sa začelja nakon što su njihove momčadi odlučile napraviti spomenute promjene, a kojima pogoduje i sama konfiguracija staze Spa, na kojoj je pretjecanje tradicionalno lakše nego na nekim drugim stazama.

Verstappen, Norris, Ocon i Bottas imat će nove motore s unutarnjim izgaranjem, turbopunjače i MGU-H – i tako će nadmašiti dopušteni broj tih komponenata za ovu sezonu – dok će Verstappen, Ocon i Leclerc također biti kažnjeni zbog preuzimanja i novih MGU-K, a u Leclercovu slučaju, i novo spremište energije.

Ocon će promijeniti svaki element pogonske jedinice, što znači da i on ima novo spremište energije i novu upravljačku elektroniku – Schumacher također preuzima potonji element.

U međuvremenu, Leclerc, Bottas i Schumacher će preuzeti nova kućišta mjenjača, dok će Verstappen, Leclerc, Bottas i Schumacher promijeniti i dodatne komponente mjenjača.

Kazne će lijepo uzdrmati glavnu borbu između Leclerca i Verstappena, ostavljajući obojicu protagonista naslova da se izbore sa začelja utrke – dok će se u Mercedesu nadati da bi im ovakva situacija mogla otvoriti priliku za osvajanje svoje prve pobjede u 2022.

Pretplati se
Obavijesti o
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
schumy

Ova “pravila” me uvijek bace “u bed”, gdje su ona lijepa vremena u 70′ i 80′-tim godinama kada su stazama urlikali “pravi” bolidi sa prekrasnim zvukom a ne ove “vespe”, dobivene kastracijom od strane FIE!
FUJ, FUJ, FUJ!!!!!

bobodomino

Bit će zanimljivo ako ne usere opet kiša.

Mali Mujo

Žalosno… nekad je kiša bila sinonim za ultra zanimljivu trku…

theKing

Bas da.. danas kada padne kisa strah me hoce biti prekid utrke pa cekanje cijelo popodne ponovni pocetak

Related Posts
4
0
Would love your thoughts, please comment.x