Latifi ne odustaje od mjesta u F1, želi da Williams gleda formu od Silverstonea

Kanadski vozač Nicholas Latifi trenutno vozi treću sezonu za Williams, a kako se čini, ona bi mu mogla biti posljednja u redovima jedne od najuspješnijih F1 ekipa.

Latifi je u ove tri godine konzistentno bio sporiji najprije od Georgea Russella, koji se ove godine pridružio Mercedesu, a njegova zamjena Alex Albon također bilježi bolje rezultate od Latifija.

I dok je Albon potpisan na višegodišnji ugovor, drugo sjedalo u Williamsu tek treba biti popunjeno, a Latifi se nada da će on nastaviti suradnju s ekipom.

Kanađanin je jedini stalni vozač ove godine koji nije upisao bodove, dok je Albon osvojio ukupno tri boda. Ipak, Latifi je u srpnju ostvario bolje rezultate te iako nije osvojio bodove, pokazuje znatno bolji tempo.

“Sada se osjećam puno ugodnije u poziciji u kojoj sam tijekom vikenda. Znam da ako vozim kako znam voziti, taj će tempo biti tamo gdje treba biti i dovoljan za ostanak u F1.”

“Naravno, nije tako bilo na početku godine. Jasno sam objasnio svoju poziciju da posljednje utrke ne mogu biti zanemarene, promijenile su se performanse i sada stavljam više pritiska na sebe. Sada je brzina tu.”

Nicholas Latifi

Što se promijenilo?

Šasija na Latifijevom Williamsu promijenjena je uoči VN Velike Britanije, a od tada se Kanađanin osjeća znatno bolje u bolidu.

Naime, Williams je tada, više iz očaja nego neke prave informacije, promijenio šasiju što je otključalo performanse.

“Kada sam odlazio iz Montreala, osjećao sam se kao da nema napretka, u bilo čemu. Napustio sam Montreal potpuno zbunjen zašto je tempo bio tako spor.”

“U Silverstoneu smo promijenili šasiju, samo kako bi isključili tu mogućnost. Od tada, tempo je tu. Napustio sam Montreal ekstremno demoraliziran, nisam mogao osjetiti bolid. Od Silverstonea je puno bolje.”

Nicholas Latifi

Dobru formu Latifi je potvrdio s plasmanom u Q3 na Silverstoneu, a vrijedi istaknuti i da je bio najbrži na trećem slobodnom treningu u Mađarskoj.

Pretplati se
Obavijesti o
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Webmaster

Što prije ode tim bolje,nitko neće žaliti za njim.

Emil

Latiffi. Vozač koji je uz sve katastrofalne odluke Williamsovog vodstva u grobarenju ovog nekad veličanstvenog tima uspio od jedne od najuspješnijih F1 momčadi doprinijeti da postane najneuspješnija. Neće se imati što spominjati poslije njega. Amen.

Race Engineer

Loš vozač.

Related Posts
3
0
Would love your thoughts, please comment.x