Alonso: Ono što kažete preko radija inače je namijenjeno samo vašima u timu

Na Velikoj nagradi Belgije, već u prvom krugu dogodio se sudar između Fernanda Alonsa i Lewisa Hamiltona. Španjolac je u komunikaciji sa svojim inženjerom bio izrazito oštar prema Hamiltonu, a nakon utrke je objasnio taj svoj komentar i ipak ublažio retoriku…

Nesreća između vozača Alpinea i Mercedesa dogodila se u zavoju Les Combes. Hamilton je pokušavao prestići Alonsa s vanjske strane, ali svom suparniku nije ostavio dovoljno prostora i došlo je do kontakta. Mercedes je za kratko “poletio” i Hamilton je brzo nakon toga morao odustati, dok je Alonso mogao nastaviti s utrkom bez većih posljedica.

“Kakav idiot! Zatvara vrata s vanjske strane. Imali smo mega start, ali ovaj tip jedino zna voziti i startati kad je prvi”, bjesnio je Alonso obraćajući se svom inženjeru preko radio veze.

Hamilton je nakon utrke i sam priznao krivicu za sudar, a upitan za komentar uvrede koju je odaslao na Lewisov račun, Fernando je nakon utrke rekao:

“Jesam, bio sam ljut. Kad komunicirate preko radija, vi razgovarate sa svojim inženjerom i momčadi. Šteta je što ponekad sve to ode u eter jer to je ono što kažete u tom trenutku, a ovo sada je ispravno ponašanje za medije.”

“Bio sam frustriran, naravno. Svaki put kad startamo u prvih par redova na gridu, nešto se nažalost dogodi i zato sam se tako osjećao. No, znate, bio je to normalan incident, nakon kojeg je Lewis nažalost morao odustati.”

Alonso je, dakle, objasnio zašto je bio ljut i frustriran, no očito nije smatrao da je potrebna neka vrsta isprike svom bivšem momčadskom kolegi. Barem ne ovim putem, a vidjet ćemo kakav će biti njihov odnos u nastavku natjecanja.

Osvajanjem petog mjesta na stazi Spa, Alonso je izjednačio svoj najbolji rezultat ove sezone. A to peto mjesto osvojio je nauštrb Ferrarijevog Charlesa Leclerca, koji je u završnici utrke išao u boks kako bi na novim gumama lovio bod za najbrži krug, da bi onda dobio kaznu zbog prebrze vožnje kroz pit lane. Iako je ciljem prošao ispred Alonsa, Leclerc je kaznom vraćen na šesto mjesto.

Ovako je Alonso prokomentirao situaciju: “Da, bio sam iznenađen njegovim odlaskom u boks, ali Ferrari uvijek ima neke čudne strategije, a ovo je bila jedna od tih.”

Pretplati se
Obavijesti o
9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Deyo

Ajde, Alonso, nemoj se pravdati!!! To sto si rekao, to svi znamo. On jedino zna voziti kada ima auto brzi par sekundi od ostalih, ili kada cela ekipa mu se podredi usled Britanske arogancije, kao 2007. Inače, gubi se. Videćemo mi još mnogo ovakvih sudara. Ovo je samo početak.

Bobo2411

a kao Max zna bolje? misliš da bi Max bio tako brz da mu bolid nije brži od ostalih? uvijek je tako..kada je Ham rasturao na stazi onda svi seru do bolida je, ali kada Max rastura onda je do vožnje 🙂 kako to onda da u pretprošloj utrci Leclerc tri puta prestigao u direktnoj borbi Maxa? kaj je MAx zaboravio voziti u toj utrci?

amadeus2022

Prijatelju pa ti sam sebe demantiraš! Pa ako je RB najbrži bolid kako to da je u večini utrka ove sezone Ferari imao prvu startnu poziciju i najbrži krug. Ferari i RB su tu negdje po brzini, znači konkurentni, a koji bolid je bio konkurentan Mercedesu? Znači sad pitanje kaj je Lewis zaboravil voziti ili je Mercedes zaboravil kak se rade auti?

senninho12

A tko je ima najviše PP prošle godine znači imao je najbrži bolid i uspio je osvojiti prvenstvo jedva u Hollywoodskoj režiji by Massi

senninho12

Alonso izgubio od rookia podvukao rep i pobjegao jer je tražio status no.1 kao i u svakoj ekipi gdje je bio ali tu ga nije moga dobiti i to ga i dan danas frustrira

mody

Ne valja vrijedati

1borna

Zanimljivo je da je taj sudar Alonsa i Hamiltona indirektno kriv za grešku Leclerca i to još preko Vestapena! Naime Max je naletio na oblak prašine koji je nastao pa je odbacio prvi vizir koji je završio u kanalu za hlađenje kočnica na jednom kotaču Leclerca.
Ubrzo je došlo do pregrijavanja kočnice pa je Lec morao tako rano u box gdje su mu očistili taj kanal. Međutim radi tog pregrijavanja se djelomično pokvario senzor mjerenja brzine pa je Lec prekoračio brzinu u boxu za 1 km/h!

gbo1982

Philip K. Dick je mali mačak za tebe…

Medimurec013

Sudbina radi svoje… Nekad davno je jednoj firmi u kojoj sam radio, trebao je stići jedan malo veći investitor,u to vrijeme više milijuna maraka (ili eura, na znam što je bilo 2001-2002). Tijekom vožnje, prošao je Mečkom na sredinu brze ceste, a s druge strane isto na sredinu ceste prešao je BMW-om jedan moj jako dobar poznanik. U sudaru poginula su oba, oba su vozila oko 200 na sat, doslovno su ih skupljali po cesti… Zbog udarca uslijed te ekonomske kome firma je polako počela tonuti i propala je. Kaj hoću reći? – svaka akcija vodi reakciji i to je… Read more »

Related Posts
9
0
Would love your thoughts, please comment.x