Verstappen: Ovakve stvari se događaju

Očekivani, ali uranjeni pljusak iznad Silverstonea, začinio je kvalifikacije za VN Velike Britanije i omogućio Latifiju prvi ulazak u zadnju kvalifikacijsku rundu. Verstappen je još jednom pokazao da se sjajno snalazi u kišnim uvjetima i s bolidom kojeg ima izgleda prilično nedodirljivo. Tako je i bilo sve do zadnjeg kruga kada se Leclerc izvrtio i izazvao žute zastave zbog kojih su oba vozača Red Bulla morala usporiti.

„Mislim da su bile dobre kvalifikacije. Bolid je bio jako dobar i osjećao sam se ugodno u njemu. Ali u trećoj kvalifikacijskoj rundi ponekad može biti lutrija. Imao sam žute zastave u svom posljednjem krugu pa sam morao malo popustiti u zadnjim zavojima što me u konačnici koštalo prvog mjesta.“

„Ali takve stvari se događaju, pogotovo u mokrim uvjetima. Sve se mora dobro posložiti, a za mene nije u posljednjem krugu. Ali sveukupno gledajući, naš bolid je dobar u suhim i mokrim uvjetima tako da mislim da je to jako važno za sutra. Sve je sutra moguće“, poručio je Max pa komentirao prvi pole position bivšeg timskog kolege: „Mislim da je i Carlos imao jako solidne kvalifikacije. Možete vidjeti da je stalno jako blizu između nas na vrhu tako da ćemo se jako dobro potruditi i nadajmo se da ćemo završiti ispred.“

„Nije bilo idealno, ali s druge strane nije bilo previše razočaravajuće na kraju. Charles se izvrtio točno ispred mene tako da moja zadnja dva kruga nisu bila idealna. Možda sam mogao malo bolje od četvrtog mjesta, ali možemo se boriti s te pozicije. I nadajmo se da ćemo sutra u utrci biti puno kompetitivniji“, rekao je Perez.

S obzirom na to kakvi su uvjeti vladali na stazi, nismo vidjeli previše izvrtanja i izlijetanja. Zanimljivo je i da se Max izvrtio u zadnjem sektoru u krugu kada je imao najbrža prva dva sektora. Napravio je lijepu piruetu i nastavio voziti te zamalo odvozio najbrži krug u tom trenutku kvalifikacija. Nevjerojatna brzina i snalažljivost mladog Nizozemca u mokrim uvjetima.

„Izvrtio se i izgubio samo dvije sekunde, to je bilo suludo. Nije bilo dio plana, ali Max voli pronalaziti granicu koliko može. Samo je bila šteta što nije uspio odvoziti zadnji krug kako treba, ali svejedno završiti u prvom startnom redu, nakon nezgodne sesije kao ove, je dobro mjesto“, završio je Horner.

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x