Verstappen: Bolid je bio dobar, mogao sam smanjiti zaostatak

Max Verstappen je u Bakuu došao do svoje 25. pobjede u karijeri. Na ruku mu je išlo i odustajanje glavnog konkurenta  Charlesa Leclerca, no unatoč tome tvrdi da bi svakako stigao Ferrarijevog vozača i da nije došlo do otkazivanja pogonske jedinice kod Leclerca.

Leclerc je vodio u utrci nakon što je iskoristio virtualni sigurnosni automobil i otišao ranije u boks po nove gume. Do odustajanja je imao 13 sekundi prednosti ispred Red Bullova, no u pohodu na pobjedu ga je zaustavio kvar na motoru. S druge strane, Max je uvjeren kako bi i bez tog kvara sustigao Leclerca i borio se za pobjedu.

“Mislim da smo danas imali nevjerojatan tempo, mogli smo čuvati gume i pritisnuti kad je trebalo za pobjedu. No, imali smo i malo sreće s odustajanjima [dva Ferrarija].”

“Ipak, naš je bolid bio vrlo dobar. Mogao sam smanjiti zaostatak i tada bi bili u povoljnoj situaciji. Općenito, vrlo sam zadovoljan s balansom bolida u utrci.”

Verstappen je dodao kako je uspio naći optimalne postavke bolida i time izvući više iz guma. S obzirom koliko je zaostajao za Perezom na treningu i kvalifikacijama, to se pokazalo ključnim za pobjedu.

“Ponašanje guma, njihovo prianjanje zajedno s bolidom [doprinijeli su pobjedi]. To je ono što trebate ovdje, da možete čuvati gume. Na kraju, ostvarili smo 1-2 kao ekipa, te je za nas ovo bio dobar dan,” dodao je Max.

Nakon ove utrke Verstappen ima 21 bod prednosti ispred svog momčadskog kolege Pereza, dok je Leclerc pao na treće mjesto i za Maxom zaostaje 34 boda. U konstruktorskom poretku Red Bull vodi s 80 bodova prednosti ispred Ferrarija.

Pretplati se
Obavijesti o
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Emil

May the force and Red Bull be with you, reče; upali svjetlosni mač i dušmana sasječe. Mašala. U stvari dušman se sam sasjeko, posve.

Related Posts
1
0
Would love your thoughts, please comment.x