Tsunoda u Montrealu starta posljednji, Leclerc deset mjesta unatrag

Na Velikoj nagradi Kanade održan je tek prvi slobodni trening pa zasad ne znamo tko će u nedjelju imati mjesto u prvom startnom redu, ali znamo jednog vozača koji će sigurno biti u posljednjem. Riječ je o Yukiju Tsunodi.

Japanac je na prvi slobodni trening u Montrealu izašao s novom pogonskom jedinicom. Budući da je u prvom dijelu sezone već imao dosta problema sa svojim komponentama motora, sad je već premašio dopuštenu količinu novih dijelova i zbog toga je kažnjen.

Njegov AlphaTauri odlučio je staviti posve novu pogonsku jedinicu, a Yuki je već probio limite po broju korištenih komponenti: MGU-H, MGU-K, ICE (Internal combustion engine) i TC (turbocharger). Kad se sve stavi na kup, Japanac je skupio dovoljno kazni da mu je na startu VN Kanade mjesto u posljednjem redu zagarantirano.

Sa zanimanjem se u petak pratilo što će napraviti u Ferrariju. Konkretno, hoće li talijanska momčad u bolid Charlesa Leclerca staviti već četvrti turbopunjač u ovoj sezoni, zbog čega bi i on zaradio kaznu.

Na prvom slobodnom treningu Leclerc se pojavio s novim komponentama: MGU-H, MGU-K i ICE, ali sa svima je još uvijek unutar granica dopuštenog. Međutim, uoči drugog slobodnog treninga u Ferrari s brojem 16 dodana je nova kontrolna elektronika i to je bio okidač za kaznu. Pobjednik dviju utrka u ovoj sezoni morat će se spustiti deset pozicija unatrag, u odnosu na rezultat koji ostvari u subotnjim kvalifikacijama.

Staza u Montrealu trebala bi nuditi prilike za pretjecanja, tako da se Leclerc nada kako će tijekom utrke moći nadoknaditi te kaznom izgubljene pozicije.

“Startat ću malo više otraga, ali mislim da je to najbolja odluka koju smo mogli donijeti, a vidjet ćemo kako će sve proći. Pretjecanje je danas bilo nešto teže nego što sam očekivao, ali brzina je tu pa se nadam da ćemo se vratiti tamo gdje želimo biti”, izjavio je Ferrarijev vozač.

Naslovna fotografija: (Photo by Clive Rose/Getty Images – Red Bull Content Pool)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x