Tost: Gasly je s nama i 2023. godine

Šef momčadi AlphaTauri, Franz Tost, prekinuo je nagađanja o budućnosti svog vozača Pierrea Gaslyja i potvrdio da će francuski vozač nastaviti voziti za talijansku momčad 2023. godine.

Gasly je u AlphaTauriju od sredine sezone 2019. nakon što je njegov period u matičnom Red Bullu trajao samo 12 utrka. Unatoč Gaslyjevom entuzijazmu nakon povratka u momčad, njegove nade da će se vratiti u Red Bull propale su kada je objavljeno da je Sergio Perez potpisao novi dvogodišnji ugovor i ostao u momčadi.

Iako je Gasly opisao produženje Perezova ugovora logičnim, jasno je dao do znanja da namjerava razgovarati o svojoj budućnosti s Helmutom Markom, što je potaknulo nagađanja da će Pierre iduće sezone možda napustiti u potpunosti Red Bullovu obitelj.

Izvor: Red Bull Content Pool

No, Tost je u Montrealu rekao kako je sto posto potvrđeno da će sljedeće sezone pobjednik utrke VN Italije 2020. i dalje biti za volanom AlphaTaurija:

“U 2023. Gasly će voziti za nas, to je sto posto potvrđeno, ima važeći ugovor, nema se više što reći.”

Peto mjesto Pierrea Gaslyja u Bakuu je za sada njegov najbolji rezultat u aktualnoj sezoni. Tost vjeruje da je nedostatak bodova ove sezone bio posljedica problema s pouzdanošću, te da je jasno da bi njegova momčad trebala bolje pripremiti bolid za Gaslyja.

“Pierre je također puno napredovao, moram reći da pokazuje fantastične rezultate. Nažalost, imali smo dosta problema s pouzdanošću na početku sezone. Na primjer, u Bahreinu kada se zapalila baterija. Nije on kriv, ali to dolazi od momčadi.”

“A sada sam stvarno sretan što je barem u Bakuu uspio pokazati koliko je dobar i nadam se da ćemo mu do kraja sezone osigurati konkurentan bolid jer Pierre može biti naprijed”, rekao je Tost.

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x