Binotto: Još uvijek ne znamo što je uzrok odustajanja

Nakon obećavajućeg ulaska u sezonu Ferrari je ušao u malo veće probleme, kako sa strateške tako i sa strane pouzdanosti bolida. Vratile su se stare boljke pitwalla talijanske momčadi zbog kojih je Leclerc izgubio pobjedu na domaćoj utrci, a ono što ih je krasilo prošle sezone, jako pouzdani bolid, koštao je Leclerca gotovo sigurne pobjede u Barceloni i vrlo izgledne u Bakuu.

Jedina svijetla točka u zadnjih par tjedana je odluka Carlosa Sainza u Monaku da izravno prijeđe na gume za suho, odluka koja mu je zamalo donijela pobjedu. Naravno, Leclerc je ostvario četiri uzastopna pole positiona, ali nijedan nije pretvorio u pobjedu pa to nije nešto čime se mogu pohvaliti. Puno posla očekuje Ferrari nakon dvostrukog odustajanja na VN Azerbajdžana jer i druge momčadi koje koriste njihov motor su morale odustati. Binotto nije siguran jesu li odustajanja povezana s prijašnjim problemima.

„Još uvijek moramo analizirati i shvatiti. Imali smo različite probleme na dva bolida. Kod Carlosa ćemo pogledati hidraulički sustav i nadamo se da ćemo identificirati problem. Kod Charlesa je bio drugačiji problem, sigurno povezan s motorom, mislim da je to bilo prilično očito zbog dima. Je li to nešto što smo imali u prošlosti? Ne mislim tako, ali možda je i također, provjerit ćemo što se dogodilo s momčadima koji koriste naš motor“, započeo je Binotto.

„Ne mislim da samo s telemetrijskim podacima možemo imati jasan odgovor što je problem. Komponente će biti poslane natrag u Maranello i, kao obično, bit će rastavljene i pokušat će se razumjeti problem i popraviti što je prije moguće. Je li to nešto što se svodi na kvalitetu, pouzdanost, nešto drugo, istrošenost? Ne znam još. Ali mislim da nema sumnje da kada imate toliko problema s pouzdanošću, da postoji zabrinutost.“

„Znam da smo u smislu napora u performansama, redizajna čitave pogonske jedinice, napravili fantastičan posao. Ali to također znači da sveukupno, u smislu proizvoda, još uvijek postoji vrlo malo iskustva i svakako mislim da u smislu pouzdanosti još uvijek postoji napredak koji je potreban.“

Bez obzira na veličinu talijanske momčadi, trenutno nemaju potrebno iskustvo u borbi za naslov(e). Binotto smatra kako je bila dobra odluka pozvati Leclerca na promjenu guma za vrijeme virtualnog sigurnosnog automobila jer su u tom trenu imali jedan bolid protiv dva Red Bulla i morali su probati nešto drugačije.

Istina je da bi u završnici utrke Verstappen i Perez imali prednost svježijih guma, ali na uličnoj stazi kao što je Baku, za očekivati je možda još koji virtualni ili pravi safety car za vrijeme kojeg bi Leclerc imao priliku ponovo promijeniti gume. Ali Binotto misli da bi zbog slabe potrošnje gume izdržale do kraja i s ranijim zaustavljanjem.

„Mislim da je momčad bila vrlo reaktivna za vrijeme VSC-a, pozvali smo Charlesa na promjenu jer je bio vrlo blizu ulaska u boks. Bili smo vrlo, vrlo brzi u reakciji. Mislim da su vozači jako dobro reagirali i mislim da smo imali prednost u toj fazi. Uistinu, bila je još jako duga utrka, morali smo paziti na gume do kraja.“

„Degradacija hard guma je bila vrlo niska koliko smo vidjeli tako da ako bi uspjeli da gume izdrže, bila bi to prava odluka, ali očito nemamo odgovor na to. Dobit ćemo brojke i prilično sam siguran da će ih svi pogledati da prognoziraju kako bi utrka završila. Ali osjećali smo se jako dobro, sigurno u vodstvu s jakim gumama. I Charles je bio jako zadovoljan s ponašanjem bolida“, zaključio je šef momčadi.

Pretplati se
Obavijesti o
19 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
F1 fan

Binotto klaun
I talijanski šlamperaj

Webmaster

Ovakve blago rečeno smiješne izjave me začuđuju,ili stvarno ne
znaju što je ili je samo maska,verzija za javnost???

Emil

Ne treba Ferrari misliti na degradaciju guma momentalno. Ne stignu ih potrošiti.
Analiza… krrrr….cmr…vrrrr…..brrrr….crkkkk__^_^__^________________.

amadeus2022

Ne zapalile su mu se gume, odatle dim! Mislim izjava, pa to je i maloj djeci jasno da se dimilo iz mašine. Sutra je trening a oni još neznaju u čemu je problem, fakat ne vjerujem! Pa kak oni uopće funkcioniraju, kak se misle boriti za naslov?

west

Trebaju pitat onog desmosedicia u čemu je problem, on sigurno zna!!!Neka im pošalje elaborat samo je problem hoće li ga stići napisat do petka 🤣🤣🤣!!!

Yukihonda

Nisam rugalica… Ali ova ti je šprdnja mrak hahaha… 🤪🤪🤪🤪

Desmosedici

Sa mnom se rugate?

Yukihonda

Ma ne..

Desmosedici

I ja mislim da je tako..inače se samo budale rugaju sa onim što ne razumiju da bi prikrili koliko su glupi.

west

Fumo!!!

Yukihonda

Ne rugam se tvom znanju…ali ovaj vest ima smisla za provokaciju ili zejebanciju…

Desmosedici

Znam se i ja zajebavat, ali onda govorite kako sam prost, isključiv, netolerantan.itd..očito njega gledate drugim naočalama.

147 kt

Sta ti je. Prije pol sata bio si normalan.

danchiel3007

Iskreno se nadam da je ovo izjava od nedjelje a ne od četvrtka(4 dana od utrke)!

Gigi

Znaju sigurno vec di je problem i rijesavaju ga, to su samo price za novine da neznaju.

theKing

KOD CHARLESA JE BIO DRUGAČIJI PROBLEM, SIGURNO POVEZAN S MOTOROM, MISLIM DA JE TO BILO PRILIČNO OČITO ZBOG DIMA.
Nemoj zezat!! Je reko da nije pukla guma..

Desmosedici

..iii?..misliš da jedan vrhunski inžinjer za motore kao što je Binotto to ne zna?..radije pitaj novinare od kada je ova izjava i tko je tu sve “pitao i prevodio”.

theKing

Desmo,samo komentiram clanak!
“Vrhunske”!? E bome su se pokazali u monacu.
Do sada su zeznuli strategijom,pa sada odustali radi kvarova i sta je sljedece? Vozaci da zajebu?
Si vidio proslu sezonu na kojem nivou je morao biti r.bull da uzmu SAMO vozacki naslov? Mislim sve ti jasno da je titula sve dalje i dalje bez obzira kakav imao bolid

Desmosedici

Ne govorim o Binottu kao šefu momčadi nego kao inžinjeru koji te motore” ima u malom prstu”..stoga mislim da je ovaj članak sumnjive vjerodostojnosti..mislim da je Binotto ovako nešto mogao izjaviti samo odmah nakon kvara na utrci, a ne nakon nekoliko dana.i analize kvara u Maranellu.

Related Posts
19
0
Would love your thoughts, please comment.x