Aston Martin: Vettel ostaje prvi izbor

Budućnost Sebastiana Vettela u Formuli 1 neizvjesna je, no šef Aston Martina Mike Krack kaže da je četverostruki svjetski prvak još uvijek njihov prvi izbor u odnosu na njegovog sunarodnjaka Micka Schumachera.

Sebastian Vettel izjavio je kako njegova ambicija daljnjeg utrkivanja ovisi o uspjesima na stazi, no ovosezonski rezultati daleko su od zadovoljavajućih. Aston Martin je u prvih sedam utrka osvojio isto toliko bodova, od kojih je Vettel osvojio pet, uključujući i jedan bod koji je osvojio desetim mjestom na VN Monaka. Borba za deseta mjesta definitivno nije nešto što zadovoljava Vettela te se njegova odluka o nastavku karijere još uvijek čeka. Mike Krack ipak je optimističan u pogledu Vettelove budućnosti u Formuli 1.

„Kada ga vidite na sastancima ili u razgovoru s njime, način na koji je uključen, ne ponaša se kao netko tko više ne želi voziti. On daje svoj maksimum od prvog do posljednjeg kruga. Kada imate nekoga poput Sebastiana, morate ga pokušati zadržati. On je spoj iznimne vozačke kvalitete i iskustva te vrlo pozitivna osoba koja nam pomaže napredovati“, izjavio je Krack.

Odluči li se Vettel ipak na odlazak u mirovinu, u kuloarima Formule 1 kao potencijalni nasljednik najviše se spominje Mick Schumacher, koji još uvijek čeka na svoj prvi bod u Formuli 1. U Haasu polako gube strpljenje s mladim Nijemcem uslijed njegovih čestih sudara, a tu bi situaciju mogao iskoristiti upravo Aston Martin. Cilj britanskog proizvođača automobila u okvirima izvan same Formule 1 širenje je svoga brenda u Europi, pogotovo u Njemačkoj, te bi angažman sina najvećeg njemačkog vozača u povijesti Michaela Schumachera bio marketinški isplativ potez. Mike Krack komentirao je glasine.

„Naša je želja nastavak suradnje sa Sebastianom. Ostale opcije razmatrat ćemo naknadno. Pratimo Micka i čini se da prolazi kroz teško razdoblje, no ne znam dovoljno o detaljima njegove momčadi i okruženju da bih donio svoj konačan sud“, zaključio je.

Pretplati se
Obavijesti o
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Emil

Brilijantan potez: Vettela u penziju a Strolla čuvate za sjeme. Majke ti mile…
Nije više Vettel čudo od vozača, da se razumijemo… ali je za Strolla izmislio kotač i utrkivanje. A Schumacher, taj će vam pomoći najviše sa upgradeom šasije, pošto ih često lomi. Ako je to plan, onda ok.
Kakva svijetla budućnost očekuje ovaj marketinški nadaren tim.?! Ffff!

Related Posts
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x