Alonso razočaran nakon neuspješne nedjelje u Montrealu: Najveći problem bio je motor

Start s drugog mjesta bio je vrhunac vikenda u Montrealu za Fernanda Alonsa. U utrci nije uspio doći do željenog rezultata, a nakon što su ga suci kaznili, iz Kanada odlazi sa samo dva osvojena boda.

Na Velikoj nagradi Kanade odličnu je subotu doživio Fernando Alonso. Imao je najbolje vrijeme trećeg treninga, a onda u kvalifikacijama osvojio drugu startnu poziciju. Bio je tada vrlo optimističan i nadao se barem ostanku među prvih pet u utrci, međutim ciljem je prošao sedmi, a onda se situacija dodatno pogoršala.

Alonsa su suci pozvali na razgovor zbog toga što je u pretposljednjem zavoju vijugao na pravcu kako bi se obranio od Valtterija Bottasa. Saslušali su vozače, predstavnike Alpinea i Alfa Romeo Racinga, pregledali video snimke i telemetriju pa zaključili da Španjolac zaslužuje kaznu. Na njegovo vrijeme dodano je pet sekundi, zbog čega je u konačnom plasmanu deveti, a ne sedmi.

Tijekom utrke Fernando nije uspio na željeni način iskoristiti periode sigurnosnog automobila ili virtualnog sigurnosnog automobila. Vozio je na četvrtom mjestu pa otišao u boks, nakon čega je pao na sedmo mjesto. Mučili su ga i problemi s motorom.

“Još jednom nismo imali sreće s VSC-om. Bio sam baš na startno-ciljnoj liniji kad je aktiviran i taman sam bio kod ulaza u boks kad je završavao, tako da smo odlučili ostati na stazi. Imao sam tu malu nesreću, no naš najveći problem bio je motor. Počeli su problemi s njim negdje oko 20. kruga.”

“Gubio sam otprilike sekundu po krugu s tim motorom, a od tog trenutka, zaboravili smo na postolje ili na odustajanje. Samo smo se držali DRS vlakića s bolidima ispred i branili se. Bilo je vrlo teško ostati uz Estebana i Charlesa jer sam na pravcu gubio po sekundu.”

“Mislim da smo ovog vikenda zaslužili bolje od devete pozicije, ali opet je dobro da su oba bolida u bodovima na kraju. Izgubili smo veliku priliku boriti se za postolje, potencijalno, budući da sam osjećao da imam brzinu za to”, poručio je Alonso.

U ukupnom poretku vozača Fernando je deseti s 18 osvojenih bodova. Ispred njega je timski mu kolega Ocon, koji nakon šestog mjesta u Kanadi ima 39 bodova.

Pretplati se
Obavijesti o
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
west

Najproracunatiji tip na gridu,cijelu karijeru zbraja i oduzima ali mu je racun skoro uvijek u minusu!!!

robif

Alonso,nije to Mađarska ili M.Carlo gdje jednostavno blokirana one iza

Max8

Taktika? Nista?

schumy

Alpine nije “štof” za borbu od 1 – 3 mjesta, Objektivno su to RB, Ferrari i Merc.
Od 4 – 6 mjesta, Alpine, Alfa Romeo, McLaren, 7-10 mjesta Alfa Tauri, Aston Martin, Has….
Naravno ako prebole “ospice” koje trenutno imaju (Ferrari, McLaren, Aston Martin, Has)

mody

Izgubio 2 mjesto u 1 zavoju nije to jak bolid za pobjede

Related Posts
5
0
Would love your thoughts, please comment.x