Alonso: Ograničenje plaća vozača može imati loš utjecaj

S početkom prošle sezone, Formula 1 je uvela momčadima ograničenje proračuna koje je prvotno bilo 145 milijuna dolara godišnje.

Taj je iznos pao na 140 milijuna dolara za ovu godinu, a sljedeće godine će pasti za još 5 milijuna dolara, iako su u tijeku razgovori o utjecaju inflacije i povećanih troškova prijevoza.

Postoji niz iznimaka od tog osnovnog iznosa, uključujući i plaće vozača, ali se u narednim godinama ponovno ulažu napori da se uvede gornja granica i za te iznose.

Dvostruki svjetski prvak, Fernando Alonso, izjavio je u Monaku krajem prošlog mjeseca kako vjeruje da Formula 1 ne treba uvesti spomenutu gornju granicu plaća vozača:

“Mislim da to nije potrebno. Vozači su uvijek bili izvan te teme ograničavanja i oni sve više pridonose promociji Formule 1. Održavamo sve više događaja na kojima smo sve više u kontaktu s navijačima.”

“Oni traže sve više i više od nas i od toga imaju koristi. Stoga bismo trebali biti izvan ove granice. To je vrlo komplicirano.”

I drugi sudionici se doveli u pitanje primjerenost ograničenja plaća vozača, uključujući i Lewisa Hamiltona, koji smatra da bi to moglo spriječiti dolazak mlađih zvijezda u sport, a koje itekako promoviraju sport na najvišoj razini.

Šef Alfa Romea, Frederic Vasseur, rekao je u Monaku kako vjeruje da će ograničenje plaća za vozače i pojedino osoblje biti “sljedeća tema na stolu” jer sport teži većoj financijskoj održivosti.

Predloženi plan za ograničenje plaće je iznos od 30 milijuna dolara za financiranje oba vozača u momčadi. Ako se ta brojka prekorači, dodatni novac potrošen na plaće vozača uzimao bi se iz proračuna za momčad.

Pretplati se
Obavijesti o
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Webmaster

Kaj je Žalonzo,nikad dosta,veče oći od guzice????

Pratiteljcro

Nisi shvatio sto je rekao ili cisto hejtas na random onako utorak je pa zasto ne?

Related Posts
2
0
Would love your thoughts, please comment.x