Wolff: Impresioniran sam kako se George udomaćio, a Lewis je najbolji na svijetu

Mercedes je nakon prve četiri utrke u sezoni 2021. držao vrh konstruktorskog prvenstva s 141 bodom. No, njemačka je momčad u prve četiri ovosezonske utrke prikupila svega 77 bodova, a za prvoplasiranim Ferrarijem zaostaje 47 bodova. Direktor momčadi Toto Wolff je unatoč tome izrazio divljenje zbog profesionalnog i produktivnog odnosa između Mercedesove osvježene vozačke postave koju čine Lewis Hamilton i George Russell.

Russell je u dosadašnjem dijelu sezone prikupio 49 bodova, 21 više od Hamiltona, i pritom se pozicionirao na četvrto mjesto u prvenstvu vozača. Na prošloj je utrci Russell dosegao respektabilno četvrto mjesto dok je Lewis, obiđen za cijeli krug, završio na 13 mjestu. Toto Wolff je nakon Velike nagrade Emilije-Romagne pohvalio svoju vozačku postavu te potom priznao da žali što im Mercedes nije omogućio bolje bolide s kojima bi se mogli boriti za pobjede.

“Da, jako sam impresioniran kako se George prilagodio i udomaćio, koliko on samo profesionalno i analitički pristupa u procjeni situacije. Vozačka kombinacija je jedan od rijetkih vrhunaca koje sam doživio na ovosezonskom putovanju; Raduje me njihova suradnja i to koliko dobro njih dvojica rade zajedno bez ikakvih trzavica. Baš naprotiv, oni su vrlo produktivni i pozitivni za tim.”

“Ne mogu biti sretniji s našom vozačkom postavom. U tom pogledu mislim da imamo dvojicu najboljih vozača ili možda dvojicu od trojice najboljih vozača. Oni zaslužuju bolid koji će se boriti za vrh, a bolid kojeg se pretječe za cijeli krug. Takvo što nitko od njih dvojice ne zaslužuje”, vozačku postavu hvali Toto Wolff.

Wolff je također stao u obranu Hamiltona koji je u ovoj sezoni doživio neke teške trenutke. Najviše se ističu ispadanje u Q1 na kvalifikacijama u Saudijskoj Arabiji te trka u Imoli na kojoj je, obiđen za cijeli krug od svog lanjskog konkurenta Maxa Verstappena, prvi put ove sezone ostao van bodova.

Lewis Hamilton nije se dobro proveo u Imoli (Photo: LAT Images)

Toto je bio nedvosmislen rekavši da je sedmerostruki prvak još uvijek najbolji vozač na svijetu, a dodao je da je problem u samom Mercedesu W13, a ne u njegovom vozaču.

“Na neki ga način moram zaštititi. To nije njegova greška. Nije to do njega, već se radi o slabim karakteristikama bolida. Znamo da je on sedmerostruki svjetski prvak. Prošle godine je bio izuzetan i s njime se naš tim zamalo izborio za prvenstvo.”

“Čovjek je najbolji vozač na svijetu, no jednostavno nema stroj i opremu sa sobom kako bi mogao to još jednom pokazati. Mislim da je nebitno završiš li osmi, dvanaesti ili petnaesti; Sve to je loše, no prave zvijezde znaju kako se oporaviti.”

“Svakom velikom vozaču u Formuli 1 u određenim trenucima karijere stvari nisu išle kako treba. Hamilton će pomoći momčadi da posloži stvari jer mi se držimo zajedno u dobrim i u lošim trenucima. U Imoli je za njega sigurno bio jako loš dan.”, dodaje Wolff.

Pretplati se
Obavijesti o
41 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
ZX10R

E moj toto ,pa hamilton te sam demantira svaki vikend,hamilton je odličan vozač no nikako najbolji pa Rusell je bolji od Hamiltona i to će vam dokazati
A o Maxu da ne govorimo,obišao ga za cijeli krug …
The End !

papaya

I tako već priko stotinu vikenda

Mladen Varenina

Hitno treba zabraniti preticanje crnih trkača za cijeli krug od strane bijelih trkača F1, pa to je čisti rasizam.

Gezamadjar

Najbolji vozač?Pa to su svi gledali Miško Krstić,pa taj vozi zavezanih očiju!

ZX10R

Ma miško je najaći
Vozi miškoooo

Senna 1

Uuu crni as. Zvuči kao naslov nekog p… uratka… Senna nije najbolji po niti jednoj statistici ali za mene je najveći svih vremena.

amadeus2022

Samo tako ekipo naprijed, najbolji ste, na pravom ste putu!

Max8

Ovo je rubrika vic dana? 🤣

west

Svi stovatelji ljubljenog im Shumachera na zadnjim nogama kada se spominje Hamilton a zna se i zasto, zato sto ga je crni as ponistio!!!

Webmaster

Bio je najbolji na svijetu…..

Gigi

Moram primjetiti da ovdje na portalu najvise Ferraijevi navijaci znaju sve o Mercu i Wolfu, englezima itd, ok zakljucili smo englezi bahati bezobrazni, Totto hostapler, Hamilto nezna vozit, a sad bi mogli navijaci Ferraria malo komentirat kako se njihova momcad odnosila prema svojim vozacima kroz godine, eto mozemo od Vettela krenut. Slobodno niz nastavite.

Ferrari kralj f1

Ma vidi ti njega ja i da nisam navijač Ferrarija bi isto sve znao. Drugo, pa ti misliš da Mercedes nešto meni znači u f1? Ekipe koje respektiram su Wiliams i McLaren a mećka se pojavila zadnjih nekoliko godina (osim na prvoj utrci gdje ga je Alfa pobijedila i tamo tridesetih a onda je mercedes izbivao 38 godina i kad se vratio kao dobavljač motora)a Ferrari je tu od prvog dana i tu je Wiliams te McLaren. To su povijesne ekipe koje nešto znače u f1.

papaya

I dobro,i sad triba Mercedes pokopati 34m ispod zemlje ,posrati se na njega..uzeti im sve,svaki trening izbrisati…
Čak i doprinos MS ….

Jer ne postoji većeg jada u sportskom svitu

Ferrari kralj f1

Ne ide u istu rečenicu sa Ferrarijem makar bi to neki htjeli no sijećam se dobro komentara kad je dominirao pa su srali po Ferrarija tako da kompa moj sad će srat po mercedesu i nek seru. A svi koji sad i prije seru po nekim momčadima su balavci i nemaju blage veze o F1! Jedno je dati normalan komentar i korektan i normalno debatirati ali komentare kakve sam čitao su bili jadni. Ima načina i načina komentiranja! Tako da se sad sve vraća.

papaya

Meni se ne vraća,moja duša mirna…samo komentari su jako loši…

Ispada da je Mercedes zaluta u F1…

Ok

North33

Izjave Tota su razumljive i štite Luisa,mada dolaze prerano, što ukoliko se u naredne dvije do tri utrke Luisu isto ponovi, a Rasel postigne puno bolje rezultate, a to je izgledno, što će biti opravdanje, w13 sigurno neće biti razlog.

Ferrari kralj f1

“Oni zaslužuju bolid za vrh” haha tako je ali to nije mećka. E moj toto da je Hamilton najbolji to nije istina ali kao da mu tepaš?

Emil

Mjerim dvaput opet isto, režem triput opet kratko. Takvi su i komentari. Koma!

amadeus2022

Po tko zna koji put ču reći da je Toto licemjer, kada je pretprošle godine Rusel mijenjao Lewisa zbog corone, bez veze su pozvali Rusela u box samo da ovaj ne bi pobijedio u utrci i dao svima do znanja da sa tim bolidom svaki vozač može biti svjetski prvak. I već tada je svima bilo jasno da se polako počinje raspadati mit o “največem”, prošle godine svi znamo kako je završilo a ovo što se trenutno događa samo je potvrda da je bez dominantnog bolida i Lewis samo odličan vozač koji se po svojim izvedbama po ničem ne ističe… Read more »

papaya

Zanimljivo je pokazivanje pravog lica pojedinih navijača….
Odlican je Mercedes sa odlicnim uspjesima

Sad se triba ugledati na Ferrari i pokušati spasiti sezonu…

Za prave navijače FERRRARIJA samo tako naprid…

Zavidim Vam

Živili

west

Kako ide ona naša;neka pati koga smeta!!!

Ferrari kralj f1

A vi patite😢😢😯

Deyo

Juce je bila 28 godisnjica od smrti nekoga daleko boljeg. Nekoga ko nije imao Tota Wolfa da mu namesta dominacije. A sto se tice osobe koje je pomenuo, kada se sastavi lista, po svim kriterijumima, nije ni medju prvih 10 najboljih svih vremena. Krenulo da puca, samo se ceka kada krene genije da pravi kolizije sa drugima.

papaya

U top 20 je onda sigurno

Deyo

Nisam bas siguran, mouda jeste, ali medju 10 sigurno nije,este da je vozac iznad proseka, ali ovaj mit nastao tamnom hibrid erom je završen, sada će se napokon razbiti mit, i kad tad ce neko reci sta se sve desvalo iza zavese i zasto je ubijana svaka konkurencija punih 7 godina.

papaya

Kad protljam oči shvatim da on uopće ne postoji

4matic

ko nije medju prvih 10 ? ko puca ? po kojim kriterijumima mu Toto namesta, majke ti, odakle čupaš vikabular 🙂

Deyo

Moj vokabular sasvim ok, a ti po ovome što si napisao izgleda kako da si popio previše, tako da neću gubiti vreme da ti bilo šta objašnjavam.

amadeus2022

Da Toto je glavni i da je kojim slučajem odlučio da Rosberg bude prvi vozač Mercedesa baš se pitam kako bi danas izgledale liste rekorda.

Senna 1

Najbolji…
Ha ha

Race Engineer

Evo za koji dan će biti 20 godina da je prošlo od kada je na velikoj nagradi Austrije Rubens Barichello unatoč pole positionu i vodstvu u utrci… po naredbi svoje momčadi tj. Ferrarija, u zadnjih 50 metara prije cilja morao dignuti nogu sa gasa i pustiti svog kolegu da ostvari 58 pobjedu u karijeri. Koje su to lijepe utrke bile.

MS791

I kakve to veze ima s ovim člankom? Misliš da bez toga te godine Schumacher nebi bio prvak? Uz 2004 ta je bila dominantna. Koliko znam Schumacher je vratio Barrichelu u Americi iste godine pred ciljem, to si zaboravio spomenuti kad već nemaš ništa pametno za napisati na temu članka. Koliko se to puta dogodilo u ovih 20 godina? Momčadske odredbe. I događat će se i ubuduće.

Desmosedici

Pusti provokatora neka uživa jer ovu sezonu pati. Tada je u Austriji je bio još početni dio sezone i nitko nije mogao znati kako će se sve odvijati do kraja..Ferrari je kao i svaka velika i ozbiljna momčad išao na sigurno i zna se kakvi se potezi tada vuku..nije lijepo za javnost ali je to tako kod svake momčadi. U Americi je sezona već bila riješena i to je vraćeno Rubinju..da je Rubinjo bio nezadovoljan svojim tretmanom u Ferrariju nebi tu proveo šest sezona i napravio vrhunac svoje karijere.

147 kt

Hostapleri.

Desmosedici

Kad se samo sjetim kako je Totto ponižavao Russella prije samo godinu dana, točnije nakon VN Emilie Romagne u Imoli..naime tada je došlo do onog kontakta i sudara između Russella i Bottasa kojeg je svojim postupcima skrivio Bottas a ne Russell..tada je Totto natjerao Russella da se ispričava za nešto zašto nije bio kriv..”kriv” je bio eto isto kao i sada Max zato što se usudio prestizati jednog Mercdesa za cijeli krug..iberundati ga..Totto ga je još podlo ucjenivao s budućim mjestom u Mercedesu i prijetio mu da će završiti u Clio cupu..da se razumijemo, Totto i Lewis su bili protiv… Read more »

ZMija

nazalost stvarno sam postovao djelo toto wolfa
ali sad tek vidim pravu sitaciju
on jos uvijek ne postuje rasela kao stvarno talentovanog vozaca
koji se sa tim sto ima trudi da napravi dobar rezultat
kad bi on imao bolid kao ranijih godina mogao bi i toto sam da ga vozi i pobjedjuje
ali sad sa losijim bolidom treba se izboriti za dobar plasman
i da napomenem daleko je mercedes od loseg bolida i pada kakav je dozivio wilijams
mercedes je realno treci bolid na gridu

Desmosedici

Upravo tako.

Desmosedici

Mislim da bi i Suzy Wolff sa onim Mercedesom bila i vrhu poretka. Šteta što to nisu isprobali. Vjerojatno nisu dali Englezi da im se ne rugaju..da im se ne remeti projekt “najvećeg” vozača.

Deyo

Bravo za kometar. Sa onakvim bolidom, svako je mogao redjati brojke. Tako da polupismeni i poluintelegenti Hamailton, imao samo napumpane brojke i nista vise. Sportske velicine ili price o najboljem svih vrmenea, nema ni govora o tome!

Desmosedici

Hamilton je odličan vozač, to mu nitko ne može osporiti, ali nije ono što se od njega želilo stvoriti..svakako spada u vrh, ali nije ni najbolji ni najveći vozač u povijesti F1.

Ferrari kralj f1

Znamo tko je najbolji ali mnogi to ne znaju.

Related Posts
41
0
Would love your thoughts, please comment.x