Tsunoda: Prošle godine nisam znao što radim

Japanski F1 vozač Yuki Tsunoda debitirao je u Svjetskom prvenstvu 2021. godine. Imao je prilično turbulentnu sezonu, za koju sada kaže da zapravo nije znao što radi. U isto vrijeme naglašava veliki napredak koji je ostvario na putu do svoje druge sezone u Formuli 1.

Iako je bilo nekih dobrih nastupa, a posebno je impresionirao na debiju u Bahreinu osvojivši svoje prve F1 bodove, prvu sezonu Yukija Tsunode obilježile su brojne pogreške. Teško se prilagođavao na novo okruženje, a pomaci nabolje počeli su se događati kad se sredinom godine preselio u Italiju, kako bi bio bliže sjedištu svog AlphaTaurija u Faenzi. Najbolji rezultat prošle sezone stigao je na finalu u Abu Dhabiju kad je bio četvrti.

“Prošle godine nisam imao sve pod kontrolom. Nisam znao što radim, znate? Svaki sam krug pritiskao do limita, a onda se svašta dogodi. No, zbog toga sam napredovao. Bila je to dobra škola za vozača i onda sam napravio idući korak i zato sam danas u stanju osvajati bodove. Mislim da sam u usporedbi s prošlom godinom napravio ogroman korak, posebno u pogledu brzine u utrkama. Sada imam puno bolju kontrolu”, poručio je Japanac.

Od četiri do sada održane utrke, Yuki je dvije završio među osvajačima bodova. Bio je osmi na startu sezone u Bahreinu, a sedmi na prošloj utrci u Imoli. Ne treba zaboraviti da Japanac ima samo 21 godinu. Osim pozitivnih pomaka u vožnjama, smatra da bolje kontrolira i svoj temperament. Lani smo često slušali njegove ispade u prijenosima utrka.

“Možda još uvijek vičem, ali barem ne pritišćem gumb za radio. To je već ogroman korak u odnosu na prošlu godinu. Međutim, pokušavam biti smireniji. Naravno da sam poštivao inženjere, ali mislim da se sada trudim još i više. Shvatio sam da nema smisla derati se preko radija, već je bolje reći nešto smirenim glasom pa krenuti dalje.”

Pohvale na račun svog vozača uputio je i šef momčadi Franz Tost. Japanac je lani bio miljama daleko od svog timskog kolege Pierrea Gaslyja, a trenutno ima četiri boda više od njega.

“Yuki je napravio veliki korak naprijed od prošle godine, ali gledajući ovu godinu, moram reći da se stvarno razvija kao vozač i mijenja svoje nastupe na doista dobar način”, rekao je Tost.

Pretplati se
Obavijesti o
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Yukihonda

Yuki 👍👍

Related Posts
1
0
Would love your thoughts, please comment.x