Schumacher: Startam s mjesta koje donosi bodove, zadatak je tu i ostati

Kakav preokret u jučerašnjem danu za Micka Schumachera. Treći slobodni trening završio je s kočnicama u plamenu i bilo je upitno hoće li moći voziti kvalifikacije, a onda je prvi put u karijeri ušao u Q3…

Požar zadnjih kočnica na Haasovom bolidu s brojem 47 prisilio je Micka Schumachera na propuštanje većeg dijela trećeg slobodnog treninga, a njegovi mehaničari prionuli su poslu kako bi osposobili bolid za kvalifikacije. Uspjeli su u tome, a mladi Nijemac uzvratio im je jako dobrim nastupom i svojim prvim ulaskom u završnu rundu kvalifikacija. Startat će s desetog mjesta na današnjoj utrci za Veliku nagradu Španjolske.

“Napravili su odličan posao. Kad uskočite u Q3 nakon što niste vozili treći trening, to je definitivno odlično, a svi u momčadi uložili su golemi napor”, kaže Mick.

“Startam s desetog mjesta i to je već među osvajačima bodova, tako da je zadatak ostati tu, ako se već neće biti moguće probiti za nekoliko pozicija prema naprijed. U Barceloni je u prošlosti uvijek bilo svega, a zbog činjenice da je teško pretjecati, ljudi puno riskiraju. Vidjet ćemo što će se dogoditi.”

Na prošloj utrci u Miamiju došao je vrlo blizu osvajanja svojih prvih bodova u Formuli 1, no onda se sudario sa Sebastianom Vettelom. Utrka na stazi Catalunya nova mu je velika prilika za osvajanje prvih bodova u karijeri.

Njegov momčadski kolega Kevin Magnussen kvalificirao se na osmo mjesto, tako da Haas ima dva bolida u prvih deset na startu jedne utrke prvi put nakon 2019. Danac je uvjeren da je mogao biti još bolji, da nije imao tehnički problem na bolidu.

“Uvijek se kaže da može bolje, ali ovaj put sam prilično siguran u to. DRS mi je radio, ali tek nakon pet klikova, a do tada bih prošao već par stotina metara na pravcu. Tu je bila barem jedna desetinka, koja me mogla podići na šestu ili sedmu poziciju. Tko zna, i ovako je bio dobar dan, a veselimo se nedjelji”, poručio je Kevin.

Pretplati se
Obavijesti o
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
west

Biće ništa od tebe!!!

west

Evo i sad poslije trke, kao što rekoh čista nula!!!

Related Posts
2
0
Would love your thoughts, please comment.x