Sainz: Promet u izlaznom krugu me koštao pobjede

Neočekivana kiša na startu utrke za VN Monaka bila je pokazatelj da utrka neće biti proceduralna kakva je znala biti u prošlosti. Charles Leclerc se konačno riješio loše sreće i završio domaću utrku po prvi puta. Dok bi u nekom drugom slučaju bio sretan i zadovoljan time, ovaj put je bio prilično ljut na svoju momčad, a razlog je loša odluka Ferrarija da ga povuče u boks na promjenu guma što mu je donijelo tek četvrto mjesto.

Pokazatelj da je Ferrari imao krivu strategiju je odluka drugog Ferrarijevog vozača, Carlosa Sainza, koji nije poslušao momčad i odlučio se na izravan prelazak s kišnih na gume za suho. Ta strategija se pokazala sjajnom i vrlo vjerojatno bi bila pobjedonosna, ali prema Sainzu, promet u izlaznom krugu ga je koštao pobjede.

„Osjećao sam se kao da smo napravili sve što smo trebali. Ostali smo strpljivi na kišnim gumama, odabrali smo pravu odluku za izravan prelazak na gume za suho i užasan izlazni krug gdje sam zapeo iza bolida koji zaostaje cijeli krug koštao me pobjede. Možete razumjeti frustraciju jer čisti izlazni krug bi mi osigurao pobjedu danas. Ali ovaj sport je takav ponekad“, započeo je Sainz.

Ferrari je prokockao dvostruku pobjedu čime je omogućio Red Bullu da mu dodatno pobjegne u konstruktorskom poretku i Verstappenu da poveća prednost ispred Leclerca, a Perezu da postane legitiman kandidat za naslov. Sainz zbog nekoliko vlastitih grešaka koje je napravio kaska za društvom na vrhu poretka te se nalazi čak i iza Russella u vozačkom poretku.

Nema sumnje da je Španjolac sjajan vozač što je pokazala strateška odluka u utrci za promjenu guma, ali čini se da mu nedostaje malo samopouzdanja zbog svih grešaka što bi jedna pobjeda sigurno ispravila i vratila ga u borbu za naslov. Nakon utrke je izjavio da je već na polovici prvog stinta znao da treba preći izravno na gume za suho, šteta što ga momčad nije poslušala i isto napravila s Leclercom.

„Da, znao sam od sredine prvog stinta. Počeo sam vidjeti suhu liniju i shvatio sam da je dobra odluka preći izravno na gume za suho. Mislim da smo donijeli pravu odluku jer smo vodili u utrci. Onda smo promijenili na hard gume. Očito, hard nije nikad jednostavan u izlaznom krugu, ali morao sam odvoziti 12 zavoja ili tako nešto iza bolida koji zaostaje puni krug što me koštalo najmanje par sekundi što me koštalo pobjede.“

„U svakom slučaju, neću se previše žaliti. Znam da je ovaj sport takav. Checo nije imao sreće u Džedi, danas je odradio sjajnu utrku i imao je sreće samnom i u ovom sportu. Jednog dana će se to okrenuti“, zaključio je Sainz.

Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x